Home Nieuws Ramselaar: Kritiek op Luuk de Jong niet terecht

Ramselaar: Kritiek op Luuk de Jong niet terecht

33
0

Nieuwkomer Bart Ramselaar neemt het in gesprek met VI op voor Luuk de Jong. Geen enkele voetballer is kritisch op een directe collega, zo ook niet Bart Ramselaar. Volgens de jongeling, die ene meer dan uitstekende eerste competitiehelft speelde, moet PSV dynamischer worden en meer variatie brengen.

Ramselaar laat het uiteraard na om kritiek op zijn aanvoerder te uiten die wel degelijk door eigen falen een mindere periode doormaakt met de ene misser na de andere misser. ‘Tijdens ons trainingskamp in de winterstop hebben we daar veel over gesproken, met beelden erbij. Veel ploegen laten zich tegen ons ver terugzakken. Het kostte ons vaak moeite daar doorheen te voetballen. Terwijl we de kwaliteiten hebben om tegenstanders in een hoog tempo en met gevarieerd spel kapot te spelen. Vaak is de kritiek van buitenaf dan op de spits gericht, maar dat vind ik niet terecht. Je moet naar het grotere geheel kijken’.

Met acht tegentreffers in achttien Eredivisie-duels heeft PSV defensief perfect op orde. ‘Achterin staat het als een huis, dat is het probleem niet. We kunnen heel compact spelen en geven daardoor weinig weg. Dus moeten we nu het verschil gaan maken in het offensieve gedeelte. Ik ben ervan overtuigd dat wij de beste selectie van Nederland hebben. Nu is het aan ons dat in goed spel en overwinningen te vertalen. Onze focus ligt volledig op het kampioenschap.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here