Home Nieuws Ramselaar houdt rekening met andere rol

Ramselaar houdt rekening met andere rol

39
0

Philip Cocu heeft keuze’s te over nu de selectie veel middenvelders herbergt die ook nog eens allemaal fit zijn. Bart Ramselaar voorziet een ander spelsysteem maar lijkt zich weinig zorgen te maken over speelminuten. Ramselaar geeft aan ook in een ander systeem uit de voeten te kunnen.

‘Kampioen worden. Die druk moét erop blijven. We moeten gaan vlammen, een reeks overwinningen neerzetten en dan maar kijken wat Ajax en Feyenoord doen”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Het zou kunnen dat er voor mij een andere rol komt als de trainer 4-4-2 wil gaan spelen. Sowieso is de concurrentiestrijd maximaal opgevoerd. Iedereen is weer fit en met Marco van Ginkel is er nog een extra middenvelder bij gekomen. Iedereen wil natuurlijk spelen, ik ook. 4-4-2 ken ik al van Utrecht, dus als de trainer die kant op zou willen, is het voor mij niet helemaal nieuw.’

De stap van Utrecht naar PSV is de middenvelder uitstekend bevallen. “Ik was benieuwd: hoe snel zou ik kunnen aanpikken op de trainingen? Dat verschil vind ik niet groot in vergelijking met Utrecht”, blikt hij terug. “Ik bedoel: het niveau van de spelers ligt bij PSV natuurlijk hoger, maar de intensiteit van de trainingen, die verschilt nauwelijks met hoe Erik ten Hag werkt bij Utrecht. Dat is een compliment voor hem en het is misschien ook de reden dat ik zonder blessures door mijn eerste halfjaar bij PSV ben gekomen.”

Bovendien debuteerde hij zelfs in Oranje. “In die week van België en Luxemburg heb ik veel gepraat met Arjen Robben en Wesley Sneijder. Het viel me op hoe zij daar voor open staan. En als je met Robben traint, komt de wereldtop binnen. Zelfs een warming-up gaat bij hem met een drive, een beleving, niet normaal! Daar prikkelt hij iedereen mee in de selectie”, zegt Ramselaar.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here