Home Nieuws Ramalho relativeert nederlagen tegen Feyenoord en Ajax: ‘De goals vielen laat, we...

Ramalho relativeert nederlagen tegen Feyenoord en Ajax: ‘De goals vielen laat, we waren niet de mindere’

200
0

PSV leed dit seizoen forse nederlagen tegen zowel Feyenoord als Ajax. De kritiek op Roger Schmidt zwol enorm aan maar is inmiddels gaan liggen.

PSV staat immers weer gelijk met Ajax en alles is nog mogelijk, is de korte en veelzeggende conclusie. Het elftal van Roger Schmidt stond zowel tegen Feyenoord als tegen Ajax geheel open in beide wedstrijden en dus vlogen de doelpunten de defensie om de oren. PSV moest in amper 3 weken tijd dus maar liefst 9 doelpunten incasseren tegen de beide concurrenten en dat heeft de mindset van een groot deel van de achterban rond Roger Schmidt bepaald geen goed gedaan.

Zoals gezegd is enkele weken later de kritiek weer naar de achtergrond verdwenen en heerst er weer vertrouwen bij zowel de spelers, de staf als de PSV fans. Verdediger Ramalho blikt in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op de twee wedstrijden tegen beide concurrenten.

‘De goals vielen laat, terwijl we in beide wedstrijden voor rust voetballend niet de mindere waren’, zegt Ramalho tegen het Eindhovens Dagblad. “Het zou voor mij veel erger zijn geweest als we al voor rust 4-0 achter hadden gestaan. Dat duidt op diepe onderliggende voetballende problemen, maar nu was mijn analyse dat we te gehaast waren om terug te komen en in de eindfase van beide topwedstrijden raakten we vermoeid.”

De 29-jarige Braziliaan stelt vast dat PSV op dat moment minder ver was dan nu het geval is. “De laatste wedstrijden hebben we dat al verbeterd, maar ik weet zeker dat een hoger niveau haalbaar is. Als we het goed uitvoeren, hoeven we namelijk als team juist minder te lopen. Wij kijken alle statistieken na wedstrijden terug en dan zie je telkens dat we als ploeg zo’n 115 tot 120 kilometer lopen. Vaak zit dat gewoon in de buurt van de totale afstand van de tegenstander. Het is gewoon pure pech naar mijn mening.”

Ramalho is nog steeds vol vertrouwen om met PSV toch te kunnen gaan oogsten. De verdediger is niet zo onder de indruk van Ajax. “Ajax? Wij staan nog steeds in punten gedeeld eerste. En Feyenoord doet ook volop mee.”


Vorig artikelAndré Ramalho denkt aan twee landstitels op rij met Roger Schmidt
Volgend artikelSpaanse media verwachten nieuwe poging PSV voor Luuk de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in