Home Nieuws Ramalho op enkele momenten na armoe troef in Lens

Ramalho op enkele momenten na armoe troef in Lens

3354
0

Het zijn cliches tot en met maar PSV heeft overwintering in de Champions League nog in eigen hand en zou met twee zeges in de resterende drie wedstrijden dichtbij overwintering kunnen zijn.

Of het daar van gaat komen valt nog te bezien want er gingen veel eenvoudige zaken verkeerd in de Noord-Franse stad. Er ging overigens ook veel goed maar de aanvallende wissels van Bosz lieten tijdens de wedstrijd al zien dat de trainer niet tevreden was met de remise op het scorebord.

Het tweede behaalde punt in groep B is overigens wel weer goed voor bijna een miljoen euro aan prijzengeld maar PSV had natuurlijk met drie punten en 2,9 miljoen euro uit Lens moeten vertrekken. De kansen op winst in Lens zijn er geweest maar de remise is een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Na een minuut of twintig leek PSV enigszins los te komen van de Franse kracht en druk op de verdediging. Met name Olivier Boscagli speelde weer eens een geweldige wedstrijd. De Franse verdediger krijgt veel te weinig complimenten vanuit het Nederlandse en internationale journaille. Boscagli heerst in de defensie en staat verdedigend zijn mannetje maar is tegelijkertijd een rost in de branding in zijn passing vooruit, in de opbouw en in de coaching. Boscagli ging halverwege de eerste helft even flink tekeer tegen Veerman, die zijn collega’s op het middenvelder verwijten bleef maken na een mislukte aanval.

Zijn verdedigingskompaan in de defensie mag zich gelukkig prijzen met Boscagli naast zich in het centrum want zonder de ijzersterke verdediger annex opbouwer zouden een aantal wedstrijden voor PSV toch echt anders verlopen zijn. Zoals gezegd is Olivier Boscagli de motor van dit PSV, waar een geheel elftal op kan vertrouwen. Dat kan bepaald niet gezegd worden van André Ramalho, die feitelijk ook tegen Lens weer onbetrouwbaar oogde.

Het rondspelen van de bal in de opbouw als de tegenstander niet teveel druk zet, gaat Ramalho nog redelijk goed tot goed af maar zodra de druk echt opgevoerd wordt is het simpel wachten tot het fout gaat. De 1-1 van Lens is een typisch voorbeeld van niet kort dekken en/of niet geconcentreerd genoeg kort op de tegenstander zitten. Het zo maar over de zijlijn spelen van de bal in de slotfase van het duel, laten we verder maar onbenoemd maar armoe troef is nog de beste omschrijving voor dat moment.

Gezegd moet wel worden dat Ramalho nog bijna de winnende treffer tegen de touwen kopte in de slotfase. Ramalho gaf ook één keer een uitstekende bal op Tillman, waardoor PSV gevaarlijk wist te worden maar overall is het vooral tegen het onbetrouwbare wat de verdediger veelal laat zien.


Vorig artikelPrima spelende Dest & Schouten: ‘We wisten dat ze zouden gaan stormen’
Volgend artikelFranse media zien technisch superieur PSV en wijzen naar specifiek één PSV’er

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in