Home Nieuws André Ramalho is niet onder de indruk van concurrent Ajax

André Ramalho is niet onder de indruk van concurrent Ajax

562
0

PSV leed dit seizoen forse nederlagen tegen zowel Feyenoord als Ajax maar staat ruim een maand later toch weer gedeeld koploper. Het kan verkeren.

Het chagrijn lijkt inmiddels wat verdreven uit Eindhoven want PSV staat immers weer gelijk met Ajax en alles is nog mogelijk, is de korte en veelzeggende conclusie over de stand op de ranglijst. De Braziliaanse centrumverdediger André Ramalho ziet dit seizoen alles nog goed gaan vallen voor PSV. ‘De goals vielen laat, terwijl we in beide wedstrijden voor rust voetballend niet de mindere waren’, zegt Ramalho tegen het Eindhovens Dagblad. “Het zou voor mij veel erger zijn geweest als we al voor rust 4-0 achter hadden gestaan. Dat duidt op diepe onderliggende voetballende problemen, maar nu was mijn analyse dat we te gehaast waren om terug te komen en in de eindfase van beide topwedstrijden raakten we vermoeid.”

De 29-jarige Braziliaan stelt vast dat PSV op dat moment minder ver was dan nu het geval is. “De laatste wedstrijden hebben we dat al verbeterd, maar ik weet zeker dat een hoger niveau haalbaar is. Als we het goed uitvoeren, hoeven we namelijk als team juist minder te lopen. Wij kijken alle statistieken na wedstrijden terug en dan zie je telkens dat we als ploeg zo’n 115 tot 120 kilometer lopen. Vaak zit dat gewoon in de buurt van de totale afstand van de tegenstander. Het is gewoon pure pech naar mijn mening.”

Ramalho is nog steeds vol vertrouwen om met PSV toch te kunnen gaan oogsten. De verdediger lijkt niet zo onder de indruk van Ajax. “Ajax? Wij staan nog steeds in punten gedeeld eerste. En Feyenoord doet ook volop mee.” De Braziliaan vindt niet dat PSV in een competitie speelt waar sprake is van een club die de competitie volledig beheerst zoals in Oostenrijk met Redbull Salzburg wel het geval is, zegt hij over de Eredivisie en de Oostenrijkse Bundesliga.

Aan vermoeidheid door de speelwijze van Schmidt wil hij de mindere vorm van enkele weken terug niet wijten, zoals volgens hem ook de blessures daar niet het gevolg van zijn. “Als we het goed uitvoeren, hoeven we namelijk als team juist minder te lopen. Wij kijken alle statistieken na wedstrijden terug en dan zie je telkens dat we als ploeg zo’n 115 tot 120 kilometer lopen. Vaak zit dat gewoon in de buurt van de totale afstand van de tegenstander. Het is gewoon pure pech naar mijn mening.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here