Home Nieuws Ramalho geniet van de eerste weken: ‘In Brazilië heeft PSV een heel...

Ramalho geniet van de eerste weken: ‘In Brazilië heeft PSV een heel goede naam. Iedereen kent PSV’

893
0

André Ramalho is enkele weken terug aan een nieuw hoofdstuk van zijn carriere begonnen.

De Braziliaan verhuisde naar Eindhoven om bij PSV net zo succesvol te zijn als bij zijn landgenoten die hem voorgingen. De centrumverdediger heeft het goed naar zijn zin bij PSV, zegt hij tegen Voetbal International.


“Iedere dag leer ik de spelers beter kennen. De jongens zijn allemaal heel aardig en voor mijn integratie in het team is het belangrijk dat ik goed weet wie ze zijn. Dat zorgt ervoor dat ik me goed voel bij PSV en dat we snel een hecht elftal vormen.”

Tijdens het trainingskamp merkte Ramalho al wel dat er veel arbeid geleverd moet worden. De fysieke arbeid is erg zwaar maar er is inmiddels sprake van gewenning. “Dat vind ik niet erg, ik ben het gewend bij Red Bull Salzburg. Er zit nauwelijks verschil in wat ik daar deed en nu hier doe. Ook de manier van voetballen is nagenoeg hetzelfde, dus op dat vlak hoef ik me niet aan te passen.”

Ramalho heeft een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in Oostenrijk. De verdediger werd meermaals kampioen en veroverde de dubbel maar na meer dan 200 wedstrijden wilde hij naar PSV. Een nieuw hoofdstuk in zijn voetballoopbaan.

“Dit was voor mij het perfecte moment om naar PSV te gaan. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en PSV is natuurlijk een grote club. Ze hebben een geweldige historie en in Brazilië heeft PSV een heel goede naam. Iedereen kent PSV. Maar niet alleen daarom vind ik het mooi om hier te zijn, PSV heeft een grote geschiedenis in het internationale voetbal. Ik wil hier succesvol zijn, titels winnen en Champions League spelen.”


Facebook Comments Box