Home Nieuws Ramalho en Teze op weg naar basisplaats tegen Sturm Graz | Ramalho...

Ramalho en Teze op weg naar basisplaats tegen Sturm Graz | Ramalho lijkt zijn Champions League-blazoen weer te kunnen oppoetsen

1929
0

PSV doorstond de eerste serieuze test met verve. De ploeg van Peter Bosz heerste en deelde de lakens uit in de Rotterdamse Kuip maar belangrijker dan dat, keerde de selectie met een goed gevoel terug naar Eindhoven.

De voorbereidingen op het tweeluik tegen Sturm Graz zijn inmiddels begonnen en door het resultaat in Rotterdam is het vertrouwen daar en het goede gevoel meer dan aanwezig. PSV – Sturm Graz wordt een totaal andere wedstrijd dan in de Rotterdamse Kuip omwille van het feit dat Sturm Graz minder voetballend vermogen heeft en vooral andere wapens dan Feyenoord weet te hanteren. PSV hield vrijdagavond eigenlijk eenvoudig stand tegen Feyenoord, zonder dat het veel kansen weg wist te geven.

Het blijken twee ontzettende winstpunten te zijn voor Peter Bosz en met name voor zijn verdedigers, die toch al tijden vaak bekritiseerd worden. Voor Olivier Boscagli geldt dat in mindere mate omdat de Fransman een lange afwezigheid kende maar voor André Ramalho moet de wedstrijd van vrijdagavond en eerder die tegen Nottingham Forest, een positieve uitwerking hebben. Ook Ramalho weet dat er op hem gelet wordt en ook Ramalho hield natuurlijk geen best gevoel over aan zijn laatste Europa League wedstrijden voor PSV alsmede aan zijn laatste Champions League wedstrijd met de club.

De Braziliaan lijkt ondertussen op het vertrouwen van zijn trainer te kunnen gaan rekenen. Of het met zijn internationale ervaring te maken heeft of met een gebrek aan beter, valt nog te bezien. Ramalho lijkt op te gaan voor een nieuwe serie basisplaatsen, waarmee hij zijn geschonden blazoen wat Champions League voetbal betreft, weer wat kan gaan oppoetsen. De Braziliaan, ervaringsdeskundige in Europa met Red Bull Salzburg, ging vorig seizoen in de return tegen Rangers FC lelijk in de fout richting doelman Benitez. Het leidde de tegentreffer in, die PSV niet meer te boven wist te komen.

Ramalho schoof maandagmiddag aan voor de persconferentie en keek alvast vooruit naar tegenstander Sturm Graz, waarmee hij al zo vaak de wegen wist te kruisen. “We moeten tijdens de hele wedstrijd waakzaam zijn voor de counter en de spelhervattingen. Daar zijn ze echt heel goed in. In mijn tijd bij Red Bull Salzburg hadden we altijd het zwaar tegen ze.”

De 31-jarige verdediger geniet van het vertrouwen van Bosz en zegt zich bovendien heel fijn te voelen in de speelstijl van de trainer: “Dit is wat ik een groot deel van mijn carrière gespeeld heb, dit is wat ik gewend ben”, klinkt het vanuit de verdediger, die met zijn snelheid niet veel meer kan corrigeren mocht het ‘open’ liggen. Dat zou verdedigingskompaan Jordan Teze dan weer kunnen oplossen, die met zijn snelheid wel degelijk in staat is verloren ruimte te herstellen. Dat Teze weer minder goed is in het pure verdedigen, laten we wat het tweeluik tegen Sturm Graz beteft maar tijdelijk achterwege.

Ook Peter Bosz legde zijn visie op het spel van Sturm Graz uit: “Het is een totaal andere ploeg dan tegen Feyenoord, zowel aan de bal als zonder bal”, vergelijkt Bosz de komende tegenstander met de landskampioen. “Ze zijn erg gevaarlijk in de omschakeling, waarbij ze de bal altijd achter de verdediging te spelen en uit standaardsituaties. De restverdediging moet morgen dus op orde zijn en we moeten bovenal ons eigen spel spelen.”

Volgens Bosz is snelheid achterin niet persé een vereiste om de counters van SK Sturm Graz af te stoppen. “Met snelheid kan een verdediger zijn eigen fouten oplossen. Ik heb liever dat een speler intelligent is en de lange ballen goed inschat. Daarnaast begint verdedigen niet achterin, maar voorin. Daar kunnen we al veel voorkomen”, aldus een analyserende Peter Bosz.


Vorig artikelVerbolgenheid over Stewart maar er lijkt sprake van een ‘gelimiteerde afkoopsom’: ‘PSV weet exact wat het moet betalen voor Vranckx’
Volgend artikelAad de Mos maakt ommezwaai: ‘De titel? Ik neig toch wel een beetje naar PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in