Home Nieuws De actie van Berghuis een brug te ver? ‘Fantastisch wat hij heeft...

De actie van Berghuis een brug te ver? ‘Fantastisch wat hij heeft gedaan!

811
0

Racisme in het voetbal, we kunnen er niet omheen. Ook PSV heeft er mee te maken en ook spelers van PSV hebben er mee te maken.

Als genoeg aandacht besteden aan racisme het medicijn zou zijn om het een halt te kunnen toeroepen, dragen we daar graag aan bij. Een in het oog springend incident vond in ieder geval vorig seizoen plaats. Na afloop van FC Twente – Ajax liet Steven Berghuis zich gaan richting een fan van FC Twente.

Berghuis kreeg een gepaste straf en sprak later deze zomer opnieuw over het incident, waarover hij natuurlijk zei dat het hem speet omdat hij zichzelf en werkgever Ajax tekort heeft gedaan. Berghuis liet ook weten dat de actie zelf, zijn slaande beweging richting de Twente-fan, hem niet zoveel deerde omdat het maar eens afgelopen moet zijn met scheldpartijen en opmerkingen van alle aard.

De reacties op het geheel zijn wisselen te noemen. Racisme en racisme uiten is vaak een gebrek aan intelligentie bij de dader. In hoeverre kun je iemand een gebrek aan intelligentie verwijten of in hoeverre kun je iemand een gebrek aan beschaving en inlevingsvermogen? Een gebrek aan intelligentie kun je iemand maar moeilijk verwijten. Een gebrek aan beschaving en inlevingsvermogen valt iemand weer wel te verwijten.

Om de actie van Berghuis dan weer te complimenteren, is weer een ander uiterste. Er klinkt namelijk ook lof voor de actie van Steven Berghuis, daar in Enschede rond de spelersbus van Ajax.

Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters was aanwezig op de KNVB-Campus in Zeist, waar de volgende stap in de strijd tegen racisme en discriminatie in het voetbal werd gezet. Die strijd is meer dan goed te noemen want we hebben nog een lange weg te gaan maar leggen we die weg sneller af als er ook klinkt: ‘Fantastisch wat hij heeft gedaan!’, verwijzend naar de actie van Steven Berghuis. In onderstaande video spreekt Kusters met diverse insiders en betrokkenen over het voorval met Berghuis en over racisme in het algemeen.


Vorig artikelOok clausules in contract met Leipzig | Kocht PSG Xavi Simons bij PSV weg om tekorten weg te werken?
Volgend artikelRené van der Gijp over zijn PSV-jaren: ‘Wij hadden echt een hekel aan die Ajacieden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in