Home Nieuws ‘Raar dat er geen enkele trainer bij PSV Marokkaans of Surinaams is’

‘Raar dat er geen enkele trainer bij PSV Marokkaans of Surinaams is’

1783
0

Theo Maassen zwengelt in gesprek met Voetbal International een discussie aan over de trainersstaf van het eerste elftal.

Maassen vindt dat de technische staf wel wat meer divers mag worden. ‘We hebben zoveel jongens met een andere culturele achtergrond bij PSV. Ik vind het dan wel heel raar dat er dan geen enkele trainer bijvoorbeeld Marokkaans of Surinaams is’, zegt de cabaretier en PSV fan in de Skiete Willy Podcast van het weekblad.

Maassen komt met voorbeelden. ‘Ik las dat Adil Ramzi goed werk deed, ook met Ihattaren. Dat is toch volstrekt logisch dat dat werkt?’, gaat Maassen verder in de podcast van PSV-watcher Marco Timmer en vaste gast Björn van der Doelen.

‘Henk Fraser had het daar ook nog over. Er zijn ook maar weinig gekleurde trainers die de kans krijgen’, zegt Timmer in het gesprek over de oud PSV jeugdtrainer en huidige Sparta trainer.

‘Misschien had het wel geholpen dat je in deze selectie, die multicultureel is, je toch een of twee mensen hebt die deze jongens beter weten te raken dan nu misschien gebeurt.’

Theo Maassen draagt ook een oplossing aan en zegt daarover: ‘Ik las een interview met Ruben Schaken in de tijd dat hij bij Feyenoord voetbalde. Die zei zoveel verstandige dingen, dat ik bijna een mailtje naar Toon Gerbrands wilde sturen. Zo, van: die jongen moet je erbij vragen. Hij heeft een hoop fouten gemaakt, zegt hij zelf. Hij heeft stomme keuzes gemaakt en ervan geleerd. Hij heeft het nu op een rijtje: dat is perfect, die moet je erbij hebben”, aldus de fanatieke PSV fan Theo Maassen over de trainersstaf bij PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here