Home Nieuws ‘Qua resultaat is het bij PSV crisis met een hoofdletter C’ |...

‘Qua resultaat is het bij PSV crisis met een hoofdletter C’ | Qua spel en aan de bal is de crisis groter

1045
0

PSV vertrok zondagmiddag even na 17.30u uit de Rotterdamse Maasgebouw met een punt op zak.

Voor PSV en Feyenoord veranderde er door de onderlinge remise niets aan de verschillen op de ranglijst tussen beide clubs. De afstand tot Feyenoord blijft voor PSV beperkt tot vier punten. En dus is er nog van alles mogelijk, voor zowel Feyenoord maar zeker ook voor PSV.

Wel dient daarbij de terechte kanttekening van Ronald Waterreus opnieuw weer naar voren te worden gehaald. De oud-doelman van de club constateerde vorige week dat het huidige PSV zich na een goed of redelijk resultaat zal vast gaan houden aan de realiteit in de zin dat er nog van alles mogelijk is. Dat is slechts de theorie want ook Waterreus constateerde terecht dat dit elftal niet in staat is om alle resterende wedstrijden winnend af te sluiten.

Is er dan nog steeds sprake van een crisis? Volgens Weekblad Voetbal International wel. Althans, het weekblad oppert dit in een stelling. VI maakt onderscheid want qua resultaat zou het nog steeds crisis kunnen zijn bij PSV. Maar een goed verstaander kan het ook omdraaien want qua resultaat is er nog van alles mogelijk. VI journalist Boeringa vindt PSV in ieder geval een labiel ogend en presterend elftal. Zijn theorie snijdt hout gezien bijvoorbeeld de onnodige rode kaarten.

In de seizoenen dat Cocu en van Bommel met PSV drastische resultaten wisten te boeken, was er na 20 wedstrijden Eredivisie niets meer mogelijk voor PSV met betrekking tot de eerste plaats in de eindrangschikking. Los van de terechte mening en constatering van Ronald Waterreus, is dat in seizoen 20222-2023 wel degelijk mogelijk dus qua resultaat hoeft er niet perse sprake van een zogenaamde crisis te zijn. PSV hoort natuurlijk wel gewoon van de nummer 16,17 en 18 van de ranglijst te winnen.

Als het woord crisis dan toch naar voren gehaald moet worden is het wat ons betreft crisis aan de bal. Het was immers abominabel zwak wat PSV aan de bal liet zien in de Kuip. Het lukt de ploeg van Ruud van Nistelrooij met elf tegen elf nauwelijks om de bal langer dan 10 tot 20 seconden in de ploeg te houden. De strijdlust mag geprezen worden, echter het spel aan de bal is meer dan zorgelijk te noemen en verdient eigenlijk het predikaat crisis.


Vorig artikelVan Hanegem haalt opnieuw uit naar PSV, Obispo én naar de ’tevredenheid’ bij PSV
Volgend artikelDe Mos hard voor voormalig oogappel: ‘Tussen de oren niet stabiel genoeg’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in