Home Nieuws ‘Publiekslieveling’ Davy Pröpper neemt in open brief afscheid van Brighton & Hove...

‘Publiekslieveling’ Davy Pröpper neemt in open brief afscheid van Brighton & Hove Albion

436
0

Davy Pröpper is erg gelukkig met zijn transfer terug naar ‘huis’. De middenvelder zette deze zomer alles op alles om weer terug naar Nederland en PSV te kunnen keren.

Daarvoor was medewerking nodig van zijn vorige werkgever Brighton & Hove Albion. John de Jong liet recent al doorschemeren dat een transfer van Pröpper niet eenvoudig was maar dat Brighton en Pröpper zelf een transfer verder mogelijk wisten te maken.


Pröpper speelde vier jaar voor de Engelse club en in die vier jaar wist hij een uitstekende band met club en fans op te bouwen. In vier seizoenen kwam Pröpper tot meer dan honderd wedstrijden in de Premier League.

‘Ik heb een geweldige periode gehad bij de club’, begint hij in een open brief op de clubwebsite. ‘Als je middenin het seizoen zit, besef je niet welke mijlpalen je bereikt, je kijkt namelijk altijd vooruit. Deze zomer heb ik de tijd gehad om terug te kijken op mijn periode hier, ik ben heel erg trots.’

Afgelopen seizoen waren het maar 7 wedstrijden die hij speelde voor Brighton. ‘Persoonlijk was het geen goed jaar voor mij, maar ik heb veel hulp van de club gekregen. Ik kan dan ook geen enkel negatief woord over de staf of de spelers kunnen zeggen. Ik ben er trots op dat ik hen heb leren kennen en met ze samengespeeld heb. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. Ik moet glimlachen als ik terugdenk aan de emoties die we samen hebben gehad. De wedstrijden waarin de tijd langzaam wegtikte en we de punten nodig hadden. De wedstrijden waarin we pas heel laat voor opluchting zorgden… De overwinning op Manchester United voor lijfsbehoud en de halve bekerfinale tegen Manchester City; dat zijn de momenten die ik voor altijd zal onthouden’, aldus Davy Pröpper over zijn vier jaren in de Premier League.


Facebook Comments Box