Home Nieuws ‘PSV zou miljoenen euro’s transfergeld verspillen met deze transfer’

‘PSV zou miljoenen euro’s transfergeld verspillen met deze transfer’

13350
1

Een kleine week lang was hij in het nieuws maar uiteindelijk vond de transfer alsnog geen doorgang. Een hard gelag voor speler en club, maar ook voor Excelsior dat 4,2 miljoen euro misliep.

De vraag is of Excelsior dat bedrag nog wel gaat opstrijken aanstaande transferzomer want de club zou zomaar kunnen degraderen waardoor het een beduidend lagere transfersom zal gaan ontvangen voor de pijlsnelle aanvaller Couhaib Driouech.

Heeft PSV de stekker uit de onderhandelingen getrokken omwille van de moeizame onderhandelingen met Excelsior of spelen de eventueel geringe aantal speelminuten die voor Couhaib Driouech in het verschiet lagen ook een rol dat PSV zich terugtrok uit de onderhandelingen? De kansen op een basisplaats leken minimaal te zijn maar uitsluiten konden we het ook weer niet. Vanuit dat standpunt bezien is een bedrag van 4,2 miljoen euro een enorm bedrag, ook voor PSV.

Al snel geraakte PSV persoonlijk akkoord met de aanvaller, wiens carriere nog maar net aangevangen is. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd in Couhaib Driouech. Het zou onder meer gaan om Sporting Portugal, de koploper van de Portugese competitie, en een Franse club en een Championship-club. Er bleken dus de nodige clubs concrete interesse te tonen in Driouech maar er valt ook een tegengeluid te horen.

De vraag is ook of PSV er wel verstandig aan had gedaan om de komst van de Marokkaans jeugdinternational door te drukken? De aanvaller mist de ervaring op een hoog niveau, heeft nog geen al te best rendement bij Excelsior en zal vermoedelijk derde of vierde worden in de pikorde bij PSV. Het Britse medium FootballTransfers meldt dat PSV er juist niet verstandig aan had gedaan de aanvaller over te nemen van Excelsior.

Het medium baseert zich op de Career Tool van SciSports. ‘De Career Advice Tool van SciSports bevestigt dat beeld. Mocht PSV besluiten om vijf miljoen euro neer te tellen voor Driouech, krijgen de club en speler een Club Fit van slechts 62. Hoewel de aanvaller als invaller zeker zijn minuten zal maken in het shirt van PSV, past Driouech simpelweg niet bij de manier van spelen onder Peter Bosz. Zodra de linksbuiten eenmaal gewend is aan de speelstijl, is Lang weer terug van zijn blessure. Het is dan ook de vraag wat beide partijen tegen die tijd nog aan elkaar hebben?’, concludeert het Britse medium, dat ook wijst naar de verschillen tussen Noa Lang en Couhaib Driouech.

‘Ondanks dat Driouech echt wel het talent heeft om op termijn een vaste basisspeler te worden bij een club van het kaliber PSV, komt een dergelijke overstap nu nog te vroeg. Daar waar Lang voornamelijk als Inside Forward naar binnen dreigt te komen en veelal bij het spel betrokken is, komt Driouech echt als een Klassieke Buitenspeler in actie. Niet voor niets heeft het tweetal een Similarity van slechts 65% in speelstijl, terwijl beiden wel als linksbuiten fungeren en rechtsbenig zijn’, aldus het Britse medium, dat vooral naar data kijkt in haar conclusie over Couhaib Driouech, die volgens FootballTransfers 4,2 miljoen euro verspilde euro’s zou betekenen.

‘PSV zou miljoenen euro’s transfergeld verspillen met deze transfer’, concludeert de datasite. In onderstaande video de skills, acties, doelpunten, rushes en assits van Couhaib Driouech.


Vorig artikel‘Deze speler gaat PSV voor tientallen miljoenen verkopen’
Volgend artikelVanenburg over transfer naar PSV: ‘Ik had geen zwak voor Ajax, PSV werd toen dé club in Nederland’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in