Home Nieuws PSV zonder de handtekening van Ruud van Nistelrooij op weg naar ’transferzomer...

PSV zonder de handtekening van Ruud van Nistelrooij op weg naar ’transferzomer van de eeuw’

23847
0

Het komt wel goed met die felbegeerde tweede plaats in de Eredivisie. PSV koerst deze zomer voor de derde keer af op Champions League voetbal.

Althans, op groepsfase Champions League voetbal mits de voorronden worden overleefd. Dat laatste zal nog een heel karwei gaan worden, zoals dat in de twee voorgaande seizoenen ook een flink karwei bleek te zijn. Echter is niets onmogelijk maar het mag er gerust een keer van komen deze zomer.

De verwachting is wel dat er een compleet ander elftal op het veld zal staan als de eerste voorronde wedstrijd gespeeld zal gaan worden. Dat geldt ook voor de eerste training op 3 juli. Kortom, er volgen tropenweken voor Earnie Stewart en Marcel Brands. Technisch directeur Earnest Stewart gaf voorafgaand aan de bekerfinale al aan dat er doorgeselecteerd gaat worden.

PSV-watcher Rik Elfrink verwacht misschien zelfs wel een ’transferzomer van de eeuw’. “Elke transferzomer verloopt hectisch, maar nu kan de ‘zomer van de eeuw’ weleens aanbreken voor PSV”, schrijft hij in het Eindhovens Dagblad. “Adel verplicht voor de club namelijk, zeker na de verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke in de afgelopen winter”, aldus de journalist.

Vanuit de directie van de club klinkt voorzichtig door dat het volgende seizoen het seizoen van de successen moet gaan worden maar ook dat de handtekening dan wel stempel van de trainer zichtbaarder moet zijn. PSV moet herkenbaarder voetbal maar vooral ook beter voetbal op de mat leggen, is de wens vanuit de directiekamer. Dat is tot op heden namelijk nog niet echt gebleken. PSV gaat min of meer zonder de handtekening van Ruud van Nistelrooij de transferzomer in. Wel heeft van Nistelrooij een winnend geheel van zijn team gemaakt. Ook de goede teamspirit is zeker een gegeven wat van Nistelrooij ingebracht heeft.

Een feit wat door Elfrink in de loop van de tweede seizoenshelft ook al eens geopperd werd. Maar eerst dus die drukke transferzomer met naar verwachting een karrenvracht aan uitgaande en dus ook inkomende transfers.

Ook Elfrink verwacht namelijk dat er meerdere spelers gaan vertrekken uit Eindhoven. Jordan Teze en Phillipp Mwene zijn allesbehalve onomstreden en dat geldt ook voor André Ramalho. Daarnaast lijken de middenvelders Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez zich richting de Eindhovense uitgang te begeven, terwijl het ook allerminst zeker is dat PSV volgend jaar de beschikking heeft over huurspelers Jarrad Branthwaite en/of Fábio Silva.

Elfrink denkt niet dat Everton de prijs voor de jonge verdediger laat zakken en dus blijft vasthouden aan 10 tot 15 miljoen euro voor de Engelsman. Hetzelfde geldt voor Silva. Beide Premier League spelers zijn nu eenmaal prijzig door hun afkomst. “Dat maakt het voor PSV buitengewoon ingewikkeld om definitieve transfers af te dwingen. In de Premier League zijn dit soort bedragen totaal niet bijzonder, terwijl het voor PSV mega-investeringen zijn. Mislukken ze, dan hangt de club erin en sleept de financieel directeur ze jarenlang mee op de balans van de club”, aldus Elfrink.


Vorig artikelSam Lammers degradeert met Sampdoria naar Serie B, licentie in gevaar | Strootman promoveert met Genua
Volgend artikelWillem van Hanegem opnieuw kritisch op PSV na bezoek aan Het Kasteel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in