Home Nieuws PSV ziet Phillipp Mwene na vijf prijzen terugkeren naar de Bundesliga, transfer...

PSV ziet Phillipp Mwene na vijf prijzen terugkeren naar de Bundesliga, transfer ‘zeer nuttige’ verdediger aanstaande

6365
0

De transfer van Sergiño Dest heeft rechtstreeks en directe gevolgen voor de Oostenrijkse verdediger Phillipp Mwene.

De komst van Dest is zeer goed nieuws voor de verdediging en de laatste lijn van het elftal van Peter Bosz maar betekent ook het vertrek van Phillipp Mwene. Mwene gold en geldt binnen PSV als zeer gewaardeerde kracht, die nooit door de ondergrens zakte.

Daarentegen speelde de verdediger, die op beide flanken uit de voeten kan, ook nooit een grote topwedstrijd. Daar waren zijn kwaliteiten aan de bal dan weer net te gering voor maar PSV heeft zeker veel plezier aan Mwene kunnen beleven. De zeer nuttige back en bovendien tweebenig, gaat terugkeren naar zijn vorige club Mainz. Dat is precies de club die Mwene in 2021 contractverlenging bood maar niet geaccepteerd zag worden omdat de Oostenrijker graag naar een topclub wilde.

Na de komst van Dest gaat PSV op korte termijn afscheid nemen van Phillipp Mwene. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Mwene staat in de nadrukkelijke belangstelling van FSV Mainz 05, de club die hem in 2021 transfervrij naar PSV liet vertrekken. Mwene is op dit moment wel geblesseerd en niet beschikbaar voor Bosz in Glasgow.

Alle partijen lijken het zonder grote problemen eens te gaan worden over de voorwaarden waaronder de Oostenrijks international terug naar Duitsland mag’, schrijft de krant. Naar verluidt gaat PSV nog een bedrag van rond de één miljoen euro ontvangen voor Mwene, die nog een contract tot de volgende zomer heeft bij PSV. De club lijkt zich niet al te moeilijk gaan opstellen richting de immer professionele Mwene en richting FSV Mainz 05.

Peter Bosz geeft tot dusver de voorkeur aan Jordan Teze op rechtsback, terwijl PSV ook Shurandy Sambo nog tot de beschikking heeft. Door de komst van Dest is Mwene de vierde keus op die positie geworden, waar Teze waarschijnlijk wel voor het centrum in aanmerking zal gaan komen. Bosz lijkt gecharmeerd te zijn van de opbouwende kwaliteiten van Teze, die met zijn harde en directe inspeelpass, geregeld indruk op Bosz maakt.

In totaal speelde Mwene 73 officiële wedstrijden voor PSV. Mwene scoorde drie keer en gaf vijf assists. De verdediger uit Oostenrijk gaat de club ook niet zonder prijzen verlaten want Mwene won bij PSV twee keer de KNVB Beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal.


Vorig artikelVerwachte opstelling in Glasgow: Sergiño Dest en Jerdy Schouten in de basis
Volgend artikelDe eerste dagen van Sergiño Dest bij PSV | INSIDE Movie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in