Home Nieuws PSV ziet ‘interessante spelers’ en gaat voor partnership met academie van Piet...

PSV ziet ‘interessante spelers’ en gaat voor partnership met academie van Piet de Visser in Ghana

1473
0

PSV tracht wereldwijd meer voet aan de grond te krijgen door samenwerkingen en partnerships op te zetten met clubs verspreid over het continent.

Zo denkt de club ook in Ghana meer voet aan de grond te kunnen krijgen. PSV bekijkt op dit moment de mogelijkheden om nauwer samen te gaan werken met de voetbalacademie van Piet de Visser en Godwin Attram in Ghana. Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber en Eric Addo waren recent te gast bij de inmiddels 88 jarige Piet de Visser in Accra, Ghana.

Voorzichtige samenwerkingen leidde eerder al tot een stage van Kojo Peprah Oppong, die onder contract staat IFK Nörrkoping. De achttienjarige verdediger komt voort uit de academie van De Visser. Hij maakte samen met een andere ploeggenoot een dusdanig goede indruk dat Faber besloot af te reizen naar de academie van Piet de Visser.

“Ze hebben het geweldig voor elkaar”, zegt Faber in gesprek met De Telegraaf. “Met hun aanpak zijn ze naar de maatstaven van het land heel vooruitstrevend. De mix van Afrikaanse en Europese elementen levert interessante spelers op. Het zijn ook allemaal jongens die opdrachten nog gewoon uitvoeren.”

Faber hoopt dat er meer vruchtbaars volgt vanuit het recente bezoek. “We gaan kijken hoe we op een structurele manier met de academie kunnen samenwerken. Al in de jongste categorie lopen er geweldige talenten rond. We gaan samen kijken hoe we die het beste verder kunnen ontwikkelen”, klinkt het.


Vorig artikelPSV heeft weer een td aan boord | Ervaren bestuurder wil de schaal terug naar Eindhoven halen
Volgend artikelEarnie Stewart ziet netwerk PSV groter en groter worden | Pijnlijk geheel voor de KNVB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in