Home Nieuws PSV zet vraagprijs voor Cody Gakpo op minimaal 50 miljoen euro

PSV zet vraagprijs voor Cody Gakpo op minimaal 50 miljoen euro

1007
0

PSV wil minimaal vijftig miljoen euro voor Cody Gakpo ontvangen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Dat bedrag gaat al weken zo niet maanden rond maar het ligt iets ingewikkelder dan menigeen denkt. PSV kijkt als club en werkgever van Gakpo ook naar het moment van betalen en gaat alleen akkoord met vijftig miljoen als het grootste gedeelte van deze transfersom snel betaald wordt. Het Eindhovens Dagblad voorziet dat PSV daar op zal inzetten.

In eerste instantie zet PSV in op het behoud van Gakpo, meldt het Eindhovens Dagblad. ‘Een perfect scenario voor de Eindhovenaren is de zekerheid van verkoop voor een acceptabele prijs, maar ook de garantie dat Gakpo het seizoen bij PSV afmaakt.’ Gakpo kan in dat geval als dragende speler op jacht naar zijn eerste landstitel.

PSV zet dus in op minstens vijftig miljoen euro, wanneer een club officieel gaat bieden op Gakpo. PSV stelt wel als eis dat het grootste deel van de transfersom snel op de rekening staat en houdt rekening met inflatie. Dat bod zal neer worden gelegd bij een kredietverzekeraar. ‘Zo kan een bieding van 60 miljoen euro heel aantrekkelijk klinken, maar in de praktijk helemaal niet zo lucratief zijn’, klinkt het vanuit het Eindhovens Dagblad.

Om die reden gaat PSV alleen met een geïnteresseerde club om tafel, wanneer de desbetreffende club bereid is het grootste deel van de transfersom snel te betalen. Clubs die minimaal vijftig miljoen euro bieden, maar de betaling over meerdere jaren willen uitsmeren, krijgen een nee van PSV. Daartoe behoorden eerder Southampton en Leeds United. Clubs die nu al weten dat Gakpo mede daardoor onhaalbaar is geworden.


Vorig artikelKijkt John de Jong na 4 slechte jaren ook in de spiegel?
Volgend artikelPSV zet goede stappen richting succesvolle titelrace | Huurconstructies in de maak?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in