Home Nieuws PSV kan donderdagavond reuzestap naar overwintering zetten en gaat voor eerste plaats...

PSV kan donderdagavond reuzestap naar overwintering zetten en gaat voor eerste plaats in de groep

322
0

PSV kan donderdagavond bij winst op AS Monaco een reuzestap zetten in de richting van Europa League overwintering.

Als er niet gewonnen wordt, is de kans op de eerste plaats in de groep een stuk kleiner. PSV is de groepsfase begonnen met een 2-2 gelijkspel thuis tegen Real Sociedad. De tweede wedstrijd werd er met 1-4 gewonnen bij Sturm Graz.


PSV mist de geschorste Ibrahim Sangaré. De kans is aanwezig dat Olivier Boscagli daardoor als verdedigende middenvelder speelt. Boscagli is geboren in Moncao. PSV kan in Europese wedstrijden ook vaak rekenen op Cody Gakpo. Mocht Gakpo twee keer scoren, ga je van 16.00 naar 18.00 keer je inzet!

De Fransman weet in ieder geval geregeld het net te vinden. Scoort Boscagli ook tegen AS Monaco? Mocht Olivier Boscagli scoren is het nu 12.50 keer je inzet! Op de vraag op welke positie hij liefst speelt reageert hij als volgt: ,,Waar ik speel, maakt me niet uit. Onze coach bepaald mijn positie en het is voor nu wat makkelijker dan voorheen om te switchen.” Verder heeft AS Monaco met Myron Boadu een Nederlander in de gelederen. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van AZ. De Monegasken staan op een tiende plaats in de Ligue 1.

Trainer Roger Schmidt vindt het duel met de Fransen crucialer dan het duel met Ajax zondag, gaf hij aan op de persconferentie. ,,De poulefase in de Europa League gaat over zes duels, de Eredivisie over 34. Ajax is voor nu geen issue voor ons. Als we winnen, vergroten we onze kans aanzienlijk om door te gaan.”

Het duel is ook van belang voor de UEFA-punten. Frankrijk is een grote concurrent van Nederland als het gaat om een tweede Champions League-Ticket. Als Nederland Frankrijk of Portugal deze jaargang passeert op de UEFA-lijst is PSV bij een tweede plaats in de Eredivisie in de toekomst verzekerd van de groepsfase van het miljoenenbal.

Mocht PSV winnen en beide teams weten ook te scoren, gaat de inleg van 4.35 naar 5.00 keer je inzet!