Home Nieuws PSV zet goede stappen richting succesvolle titelrace | Huurconstructies in de maak?

PSV zet goede stappen richting succesvolle titelrace | Huurconstructies in de maak?

10324
0

Het Eindhovens Dagblad was deze week nadrukkelijk aanwezig in het Spaanse Marbella en maakte een aantal sluitende en sterke analyses en constructies.

De conclusies is dat het PSV van Ruud van Nistelrooij er prima voor staat, de blessuregevallen onder controle zijn en er een pak nieuwe talentvolle jeugdspelers in aantocht is, met veel kansen op speeltijd en ontwikkeling. Kortom, PSV is klaar om de strijd om de landstitel aan te gaan met welke concurrenten dan ook. Wel heeft Ruud van Nistelrooij met een grote selectie te kampen. In de laatste lijn kunnen en moeten wellicht nog wat zaken veranderen. Zo lijken er een aantal huurconstructies in de maak te zijn.

Daarover schrijft het Eindhovens Dagblad het volgende: “André Ramalho, Jordan Teze, Olivier Boscagli, Jarrad Branthwaite en Armando Obispo strijden om speeltijd in het centrum van de verdediging”, legt Rik Elfrink uit in Het Eindhovens Dagblad. “Met name voor Teze lijken de kaarten niet gunstig te liggen, zo bleek al in de eerste seizoenshelft. De andere vier centrale verdedigers hebben een zware kluif aan elkaar, waarbij veel combinaties te bedenken zijn. Boscagli is nu nog niet inzetbaar en zal nog even geduld moeten hebben, maar komt er na een kruisbandblessure snel aan. Branthwaite bleef in Eindhoven omdat hem is toegezegd dat hij kansen zal krijgen, maar als iedereen fit is wordt het voor Ruud van Nistelrooij geen makkelijke keuze”, ziet Elfrink vanuit Marbella, die ook zag dat de jonge Brit zich prima staande hield en zichzelf kon laten zien.

Elfrink richt de pijlen ook op de backposities: “Mauro is duidelijk weer fit en draagt bij PSV ook bij aan het spel in balbezit, bleek tijdens het oefenduel met Sassuolo”, analyseert Elfrink. “Als daardoor voor Max minder speeltijd lonkt, gaat PSV voor hem ongetwijfeld kijken naar een oplossing buiten Eindhoven. De kans dat Oppegard aan spelen toekomt, is ook niet groot. Voor hem lijkt verhuur aan optie.” Mocht Leeds United voor Max doorpakken, ontstaat er weer een andere situatie.

In Marbella bleek de technische man van NEC aandachtig toeschouwer. Aalbers sprak met Brands en zag genoemde kandidaten fit zijn en minuten maken. De fitte en goed presterende Ledezma komt mogelijk ook voor verhuur in aanmerking.

“Voor de rechterkant heeft PSV met Mwene, Ki-Jana Hoever en Jordan Teze ook meerdere opties, die allemaal niet ideaal zijn gebleken. Een versterking lijkt er nu niet in te zitten. Hoever speelde een moeizame eerste seizoenshelft en viel tegen, maar PSV laat hem nog niet vallen en gelooft nog altijd dat hij tóch uit kan groeien tot een volwaardige back.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here