Home Nieuws PSV zet nog altijd in op nieuw contract voor Veerman | Is...

PSV zet nog altijd in op nieuw contract voor Veerman | Is langer verblijf Dest écht realistisch? ‘Dest zei dat het wel erg simpel gaat’

3835
0

Twee absolute sleutelspelers. Zo kunnen we Joey Veerman en Sergiño Dest gerust omschrijven. Spelen ze volgend seizoen nog voor PSV?

Die vraag houdt niet alleen de achterban van de club volop bezig maar ook het journaille. Nu het einde van het seizoen nadert, komt het vraagstuk over de toekomst van Joey Veerman en Sergiño Dest maar bijvoorbeeld ook over de toekomst van Malik Tillman steeds meer naar voren. Spelen de genoemde belangrijke spelers volgend seizoen nog voor PSV of zijn er vele miljoenen en dus vervangers in aantocht? PSV kan gezien het nog doorlopende contract voor Joey Veerman zeker nog de nodige tientallen miljoenen gaan incasseren.

Desondanks zet de club nog altijd in op een langer verblijf van de uitmuntende passer. Eerder dit seizoen sloegen Veerman en zijn zaakwaarnemer al een aanbod van PSV af maar inmiddels lijkt de middenvelder uit Volendam toch open te staan voor een nieuw contract. Of een langere toekomst van Veerman bij PSV daarmee gewaarborgd is, valt nog te bezien. Ook de toekomst van Sergiño Dest bij PSV houdt de gemoederen bezig. Zo is Voetbal International-verslaggever Marco Timmer van mening dat het de vleugelverdediger te makkelijk afgaat in de Eredivisie. Timmer ziet overigens dezelfde ontwikkeling bij Joey Veerman.

“De Eredivisie is voor Dest een speeltuin. Dat was tegen Vitesse zo, maar eigenlijk het hele seizoen al. Hij is echt heel goed en heel constant. We vroegen hem na de wedstrijd, lijkt het nou zo makkelijk of is het echt zo? Hij zei: Ja, het gaat eigenlijk wel heel erg simpel”, vertelt Timmer in de Skiete Willy Podcast.

Timmer twijfelt daarom of Dest daarom voor PSV zal kiezen volgend seizoen. “Met andere woorden is het voor zijn ontwikkeling misschien wel beter als hij wel weer naar een grotere competitie gaat”, is Timmer van mening. De journalist merkt dat PSV maar al te graag voor een langer verblijf van Dest wil gaan. “Voor elf miljoen euro hebben ze hem, als ze de koopoptie lichten bij FC Barcelona. Maar dan is het de vraag of die jongen het zelf wil”, zegt de journalist van het weekblad over de gewilde Sergiño Dest.

“En voor Joey Veerman geldt eigenlijk min of meer hetzelfde”, gaat Timmer verder over de spelmaker van de ploeg van Bosz. Eerder dit seizoen speelde PSV ondanks de afwezigheid van de middenvelder toch enkele prima wedstrijden. “Als je praat over het niveau van de Eredivisie en als je het mij als journalist vraagt, dan denk ik dat het tijd is om te gaan. Maar nu weet ik ook dat ze hem niet zonder slag of stoot zullen laten gaan. Zijn kwaliteiten zijn bijna niet te vervangen.”

PSV hoopt zoals gezegd nog altijd het contract van Joey Veerman op te waarderen, zodat de Volendammer nog een jaar in het Philips Stadion blijft. Veerman en zijn zaakwaarnemer lijken op dit moment daar nog geen beslissing over te willen nemen.


Vorig artikelPLAYER FOCUS | Joey Veerman
Volgend artikelValentijn Driessen baalt van missen halve finale Champions League: ‘Had heel Europa over Veerman of Schouten gesproken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in