Home Nieuws PSV zet jaar na gevoelige breuk in op ‘opmerkelijke’ hereniging

PSV zet jaar na gevoelige breuk in op ‘opmerkelijke’ hereniging

8379
0

PSV wil opnieuw gaan samenwerken met Jürgen Dirkx. Dat mag gerust opmerkelijk worden genoemd.

Dat nieuws meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De voormalige assistent-trainer vertrok naar Royal Antwerp om Mark van Bommel te assisteren. Zijn vertrek kwam niet geruisloos tot stand, aangezien PSV een afkoopsom wilde zien.

De interesse van PSV in Dirkx wordt door Elfrink als ‘opmerkelijk’ omschreven. Dirkx was eerder als assistent-trainer van Van Bommel betrokken bij het eerste elftal van PSV. Na tegenvallende resultaten werd hij net als in december 2019 samen met Van Bommel de laan uitgestuurd.

In januari 2021 besloot PSV hem terug te halen als individueel coach in de jeugdopleiding. Enkele maanden later zou Dirkcx de Onder 18 gaan trainen. Hij moest bij het jeugdelftal als opvolger van de vertrokken Ruud van Nistelrooij dienen.

Door de aanstelling van Van Bommel bij Antwerp kwam er echter een abrupt einde aan de samenwerking tussen Dirkx en PSV, dat zich verbaasde over de wens van Dirkx om naar Antwerp te vertrekken. De trainer gaf in het verleden namelijk aan niet meer met Van Bommel te willen samenwerken.

Bij Antwerp fungeerde Dirkx het afgelopen seizoen als assistent-trainer van Van Bommel. Volgens Elfrink is de oefenmeester er nu echter weer aan toe om op eigen benen te staan, waardoor hij niet onwelwillend staat tegenover een terugkeer bij PSV.


Vorig artikel18-jarig talent op de radar van PSV: ‘Hij is vergelijkbaar met Harry Kane’
Volgend artikelFeyenoord greep naast PSV-tweetal: ‘Dan was de club in de problemen gekomen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in