Home Nieuws PSV zet in op speciale financiële constructie om Gakpo in Eindhoven te...

PSV zet in op speciale financiële constructie om Gakpo in Eindhoven te houden, vergoeding ‘Engels jaarsalaris’

5319
0

PSV is er alles aan gelegen om Cody Gakpo nog een jaar in Eindhoven te houden. DE club gaat buitengewoon ver dat doel te realiseren.

PSV is uiteraard bekend met de interesse vanuit het buitenland waar komende dagen dan wel weken serieuze biedingen op Gakpo zullen gaan komen. Er zal zeker 40 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn, zo is de verwachting. Maar PSV heeft een plan om Gakpo langer in Eindhoven te houden.

De club zou een ‘goed sportief plan’ hebben voorgelegd aan Gakpo, schrijft het Eindhovens Dagblad over de op te tuigen financiële constructie. PSV biedt een zogenaamd sportief en financieel plan om de aanvoerder over de streep te trekken. Dat het volgend seizoen dan tot een transfer zou gaan komen, staat welhaast vast. Wanneer Gakpo volgend seizoen vertrekt, kan hij een bonus over zijn eigen transfer verdienen, weet het Eindhovens Dagblad. Zo lijkt de club in te zetten op een stuk compensatie voor het zogenaamd missen van een ‘Engels jaarsalaris’ komend seizoen. In de Premier League worden immers miljoenen euro’s betaald aan salarissen.

‘Als hij voorlopig blijft en een biedende club volgend jaar pakweg veertig miljoen euro voor hem over zou hebben, kan Gakpo zelf een behoorlijk gedeelte van de transfersom incasseren’, schrijft het Eindhovens Dagblad. De verwachting is wel dat Arsenal een minde kansrijke kandidaat is geworden nu de club uit Londen zich niet wist te plaatsen voor de Champions League.


Vorig artikelVerbazing binnen PSV over Jürgen Dirkx, vertrekwens naar Antwerp FC komt onverwacht
Volgend artikelGerbrands betwist beeldvorming rond Schmidt: ‘Twee spelers waren hier nooit geweest zonder Schmidt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in