Home Nieuws PSV zet in op contractverlenging zonder clausules voor Joey Veerman

PSV zet in op contractverlenging zonder clausules voor Joey Veerman

1480
0

Joey Veerman nam na afloop van NEC – PSV de schuld van de nederlaag op zich. De middenvelder wees naar de inspeelpass rond de zestienmeter die hij verkeerd wist te verwerken.

Het leverde de strafschop voor NEC en dat moment leek voor Veerman een soort nekslag te zijn want de middenvelder kwam daarna minder goed in zijn spel en verloor in de tweede helft zelfs enkele ballen. Veerman speelde niet zijn beste wedstrijd voor PSV maar is en blijft natuurlijk een erg belangrijke speler voor de ploeg van Peter Bosz. De club ziet in Veerman dan ook een sleutelspeler voor het volgende seizoen. Bosz wil dolgraag verder met zijn middenvelder maar er dreigt wel degelijk een zomerse transfer.

Het management van de middenvelder zou zelfs recent een nieuwe aanbieding van de club hebben geweigerd maar die soep wordt niet zo heet gegeten als deze word opgediend. Of anders gezegd, het is niet zeker dat Veerman ondanks een zomerse transferwens alsnog op een aanbod voor contractverlenging zal ingaan. Een goed Europees Kampioenschap met Oranje kan natuurlijk roet in het eten gooien maar Joey Veerman staat zeker open voor een langer verblijf bij PSV.

Of Veerman volgend seizoen met Malik Tillman op het middenveld zal spelen valt nog te bezien want de Amerikaanse international kent een redelijk gecompliceerde contractsituatie. Dat geldt ook voor Sergiño Dest, die net als Malik Tillman onder contract staat bij een club waar het op dit moment nog niet duidelijk is welke hoofdtrainer er volgend seizoen voor de groep staat. Dest lijkt zelfs te wachten wie de nieuwe hoofdtrainer zal gaan worden bij FC Barcelona.

PSV wil in ieder geval snel het contract van Veerman verlengen. De 25-jarige middenvelder heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2026. PSV wil in die verlenging het liefst geen enkele clausule voor een vertrek opnemen, maar de vraag is of Veerman en zijn entourage hiermee akkoord gaan.

Wat Malik Tillman betreft weet PSV nog altijd niet of een definitieve deal met Bayern München mogelijk is. In het huurcontract met Bayern München voor Tillman zou een optie tot koop zijn opgenomen. PSV is voornemens die optie graag te lichten, maar de Duitsers kunnen die optie nog teniet doen. Mocht het definitief overnemen van Tillman niet lukken, dan zal er deze zomer een vervanger voor de Amerikaan moeten komen. Wie PSV daarvoor in beeld heeft is niet bekend, meldt het Eindhovens Dagblad.

Tygo Land is de derde middenvelder die onderwerp van gesprek is bij PSV. Land krijgt nog weinig speeltijd in de hoofdmacht onder Bosz, maar de middenvelder maakt wel indruk bij de beloften van PSV en kan op een nieuw contract rekenen.


Vorig artikelNederlaag in Nijmegen lijkt in niets op terechte nederlaag, PSV levert goede wedstrijdstatistieken af tegen NEC
Volgend artikelJerdy Scouten legt uit waarom hij niet achter de kritiek en uitlatingen van Peter Bosz staat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in