Home Nieuws PSV zesde op lijst Europese clubs met hoogste transferwinst; wensen Roger Schmidt...

PSV zesde op lijst Europese clubs met hoogste transferwinst; wensen Roger Schmidt ingevuld

3179
0

Met het sluiten van het Europese transferwindow kunnen er alvast een paar conclusies worden getrokken.

Na 1 september kan letterlijk en figuurlijk de balans worden opgemaakt. PSV kende in ieder geval een prima transferzomer met inkomende en uitgaande transfers. John de Jong verdient alle credits nu alle wensen van Roger Schmidt zijn ingevuld.


De selectie werd dit seizoen al vroeg in de steigers gezet en dat resulteerde in een prima voorseizoen waarin kwalificatie voor de Champions League op het nippertje en onterecht werd misgelopen. De transfers van Denzel Dumfries en Donyell Malen leverden PSV veel geld op en later volgden nog de transfers van Pablo Rosario, Joel Piroe en Mo Ihattaren, die flinke bedragen de clubkas lieten in stromen.

Ondanks dat de club vroeg in het seizoen actief was op de transfermarkt en er prima spelers binnenboord werden gehaald, viel het reuze mee wat de uitgaven aangaat dit transferwindow. Die balans zorgt ervoor dat PSV op een lijst van Europese topclubs de zesde plaats weet in te nemen als het over het winstbedrag gaat.

PSV verdiende deze zomer maar liefst 46,67 miljoen euro op de transfermarkt. Andere Nederlandse clubs staan allen lager op deze lijst. Ondertussen werden ook nog de meeste wensen van Roger Schmidt ingevuld. De trainer van PSV lijkt een tevreden mens.

In de Transferdeadline Show van Voetbal International gaf clubwatcher Marco Timmer nog wel aan aan dat Roger Schmidt had gehoopt op nog een extra speler na de komst van de Braziliaanse spits Vinicius. Hij zou nog twee of drie spelers gewild hebben.