Home Columns PSV wordt Europa-proof | Professionele reactie Bakayoko na ferme duw Lens-speler exemplarisch...

PSV wordt Europa-proof | Professionele reactie Bakayoko na ferme duw Lens-speler exemplarisch voor groei PSV

4718
0

Na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Racing club de Lens heerste er vooral teleurstelling over het niet winnen van de wedstrijd in Frankrijk.

Winst in Lens zou best iets teveel van het goede geweest zijn maar de zege lag zo nu en dan wel voor het oprapen. PSV heerste meer dan Lens, dat in delen van de wedstrijd zo nu en dan wel even de baas over PSV was. Het publiek in Lens stond vol achter de ploeg maar PSV leek geenszins onder de indruk te zijn van de Franse opponent.

Ook de jongere garde van de ploeg van Peter Bosz bleef onverstoorbaar en leek geenszins onder de indruk te zijn van de Franse tegenstander. Een mooi treffend voorbeeld daarvan was de schouderduw in een rechtstreeks duel die Johan Bakayoko uitdeelde aan de linksback van Lens, die daar op zijn beurt niet van gediend was. Bakayoko, nog altijd maar slechts 20 jaar oud, bleek duidelijk de winnaar te zijn van het mannelijke duel, waarna de kinderachtige Franse back nog even verhaal kwam halen bij Bakayoko middels een ferme duw.

De scheidsrechter van dienst durfde de regel ‘meteen gele kaart’ niet toe te passen want de normaal gezien terechte gele kaart voor de kinderachtige back met de blond geverfde haartjes, bleef uit. De reactie van Bakayoko was professioneel te noemen. Onverstoorbaar liep Bakayoko iets weg om zich verder op de wedstrijd te kunnen concentreren. Kortom, grote klasse en een stukje professionaliteit van de jonge aanvaller.

De nog soms zeurende en klagende Joey Veerman zou een voorbeeld aan de professionele houding van de nimmer klagende Bakayoko kunnen nemen. In de eerste helft hief Veerman gefrustreerd zijn armen omhoog om aan te geven hoe teleurgesteld hij was dat zijn pass over de zijlijn verdween in plaats van in de voeten van Lozano.

En dus kunnen we alvast voorzichtig concluderen dat PSV stappen zet op het Europese podium. Zo bleef het gemotiveerde en strijdende PSV tegen Sevilla jagen op de meer dan verdiende gelijkmaker en bleek het in Lens geenszins onder de indruk te zijn van de thuisclub die eerder van Arsenal won, waar PSV dan weer met 4-0 van verloren had. Ook de gelijkmaker en het opvolgende decor in het stadion van Lens deed de ploeg van Bosz niets. Precies dat erkende Bosz na afloop. Zijn elftal bleef gewoon overeind en trachtte zich voetballend naar een situatie met nog meer kansen op de winnende treffer te begeven. PSV is hard op weg Europa-proof te worden. Europa-proof in de zin van dat Europese uitwedstrijden tegen clubs als Sevilla en Real Sociedad niet meer kansloos worden verloren en dat PSV niet meer door de ondergrens zakt.

Na afloop was men teleurgesteld in het PSV kamp. “Er was meer uit te halen, denk ik”, aldus Vertessen, die in de tweede helft binnen de lijnen werd gebracht door trainer Peter Bosz. De Belgische aanvaller kreeg nog een kans op 1-2, maar wist niet te scoren. “Maar alles is nog in eigen handen, een punt is zeker niet slecht, maar er zat wel meer in”, vervolgt hij.

Peter Bosz stele na afloop vast dat het bewonderenswaardig was PSV er in slaagde om het spel tegen RC Lens, op de minuten rondom de 1-1 na, grotendeels te dicteren. Ook Bosz zag het Stade Bollaert-Delelis eigenlijk maar kort kolken, iets wat in zijn ogen iets zegt over over het spelbeeld.

“Ik denk dat het over 90 minuten wel een terechte uitslag is, waarbij ik wel vind dat wij het goed gedaan hebben”, aldus Bosz na afloop op de persconferentie. “Ik weet natuurlijk hoe die sfeer hier kan zijn, en die hebben we eigenlijk alleen maar rond dat doelpunt van hun gezien, toen we het ook even moeilijk hadden”, aldus Peter Bosz, die natuurlijk terecht benadrukt dat PSV thuis niets anders wacht dan een overwinning tegen Lens.


Vorig artikelJoey Veerman én Peter Bosz reageren op uitspraken Van der Vaart over PSV-plafond
Volgend artikelAankopen Lang en Bella-Kotchap voorlopig uit de roulatie, mogelijk operatie op komst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in