Home Nieuws PSV won 10 jaar geleden voor het laatst in Heerenveen, Schmidt neemt...

PSV won 10 jaar geleden voor het laatst in Heerenveen, Schmidt neemt spelers van Jong PSV op in selectie

1418
0

PSV won voor de laatste keer op 18 december 2011 in Heerenveen en dus mag er met recht over een zeer lastige uitwedstrijd worden gesproken.

PSV kan ook tegen sc Heerenveen nog niet beschikken over de spelers die afgelopen wedstrijden vanwege blessures niet inzetbaar waren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Ryan Thomas, Noni Madueke, Cody Gakpo, Eran Zahavi, Maximiliano Romero, Philipp Max, Vincent Müller, Richard Ledezma en Jordan Teze moeten het duel in Friesland allemaal missen.

Roger Schmidt zal daarom opnieuw enkele spelers van Jong PSV opnemen in zijn wedstrijdselectie. De coach is tevreden over de ontwikkelingen die PSV doormaakt. “Ik zie geen uitzonderingen op het veld van spelers die nergens bij betrokken zijn in het spel. Bij het werk buiten balbezit neemt iedereen verantwoordelijkheid. Ik zie een heldere stijl van spelen en dezelfde dingen. Als je meerdere wedstrijden op een rij betrouwbaar bent is dat een goed teken. Dan kun je in trainingen meer aan details werken. Als je telkens aan de basis moet werken is het niet zo makkelijk om stappen vooruit te zetten. Nu is er de basis en kunnen we wel een stap vooruit maken.”

Opvallend is dat PSV in 2011 voor het laatst wist te winnen in Heerenveen voor de competitie. Schmidt: “Dat zijn dingen die gaan leven bij de club en dat begrijp ik. Er wordt veel over gepraat maar elke wedstrijd is natuurlijk nieuw. We hebben negentig minuten om de beste kansen te creëren en dan is er de meeste kans om te winnen. Vorig jaar was het niet makkelijk om tegen ze te spelen. Ze zijn gevaarlijk in de aanval met ook een centrale verdediger die erg snel is.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here