Home Nieuws PSV wist vaker te verrassen met aanstellen van trainers: ‘Schmidt wordt een...

PSV wist vaker te verrassen met aanstellen van trainers: ‘Schmidt wordt een sensatie in de Eredivisie’

2169
0

PSV heeft in de lange historie een patent op het aanstellen van een trainer die niet meteen bij een ieder logica wist op te roepen maar achteraf toch een prima match bleek te zijn.

PSV wist dus vaker te kiezen voor de niet meest logische optie. Zo contracteerde de club in de lange historie de onbekende assistent Guus Hiddink en de rest is geschiedenis. Maar de club was ook vernieuwend met het contracteren van Sir Bobby Robson, die net na het WK in 1990 er bijzonder goed op stond in de wereld van het internationale topvoetbal maar voor PSV koos.


Robson wist in Eindhoven meteen twee landstitels te veroveren. Na het WK van 2002 wist PSV opnieuw iedereen te verbazen door de zeer gewilde Guus Hiddink voor de tweede keer vast te leggen. Hiddink wist in 2005 het huzarenstukje van 1988 bijna te halen.

Dick Advocaat stond halverwege de jaren 90 nog aan de vooravond van zijn lange internationale topcarriere en werd door verrassenderwijs door PSV gecontracteerd. Advocaat bracht de successen weer terug naar Eindhoven. De keuze voor Roger Schmidt is in dat kader een keuze die ook zo gezien kan worden. Schmidt is pas de vierde buitenlandse trainer die de club weet aan te stellen.

David Mendes da Silva weet in ieder geval dat PSV een bijzondere trainer heeft gecontracteerd. Mendes, eerder ook bij PSV op de radar, speelde bij RB Salzburg een seizoen onder Roger Schmidt. De oud-international is lyrisch over de Duitser en denkt dat men in Eindhoven een toptrainer binnen heeft gehaald.

In gesprek met De Telegraaf is Mendes da Silva lyrisch over zijn oude trainer. “Roger wordt een sensatie in de Eredivisie, denk ik. Ik wist dat Roger clubloos was en er in Nederland heel goed op staat, dus vermoedde ik wel dat hij in beeld zou zijn bij PSV. ik wist niet zeker of de club het zou aandurven om met een moderne, vernieuwende Duitse trainer in zee te gaan. Louis van Gaal is de beste trainer onder wie ik heb getraind, maar Roger Schmidt heeft de potentie om net zo goed te worden.”

“Guardiola en Klopp zijn nog van een andere categorie, maar ik denk wel dat Roger de capaciteiten heeft om een absolute toptrainer te worden. Het positiespel dat hij zijn elftal laat spelen en het hoge druk laten zetten, beheerst hij tot in de puntjes”, zegt Mendes da Silva. “Hij speelt aantrekkelijk, razendsnel voetbal. Veel trainers willen vroeg druk zetten, maar zijn pressing is van een ander niveau. Het is voor zowel spelers als supporters topentertainment”, aldus Mendes da Silva over Schmidt.


Facebook Comments