Home Nieuws PSV wint niet van Benfica, Monaco en Real Sociedad, langzaam realiteitszin bij...

PSV wint niet van Benfica, Monaco en Real Sociedad, langzaam realiteitszin bij Schmidt: ‘Gebrek aan kwaliteit’

1186
0

In het topvoetbal kun je analyseren tot je een ons weegt maar het draait vrijwel altijd om de aanwezige kwaliteiten.

In dat kader kunnen we inmiddels ook over PSV de eenvoudige conclusie trekken dat de ploeg van Roger Schmidt niet over voldoende kwaliteit weet te beschikken. Ook bij de Duitse coach was de teleurstelling vrij groot maar de trainer moet verder en moet daarbij aan de volgende wedsttijden denken. Na afloop van een eliminatie in een Europees toernooi je spelers afbranden is gene optie voor de Duitser maar langzaam lijkt ook bij Schmidt het realiteitsbesef langzaam in te dalen.

PSV heeft een gebrek aan kwaliteit. De nederlaag tegen Real Sociedad is hard aangekomen bij PSV. In een paar maanden tijd ging de ploeg van de voorrondes van de Champions League naar de Conference League. Schmidt weet dat PSV stappen moet maken maar ziet ook dat zijn ploeg niet kan winnen van Benfica, AS Monaco en Real Sociedad.

“We hebben in de zes wedstrijden tegen Benfica, Real Sociedad en AS Monaco goed gevoetbald. Persoonlijk denk ik ook dat we vaak de betere waren. Alleen het resultaat ontbreekt dan. We kunnen de wedstrijden niet beslissen in ons voordeel. Dat is ook een beetje gebrek aan kwaliteit. We missen de individuele klasse op de belangrijke momenten. Als je de derde goal van Real Sociedad ziet straalt daar de klasse vanaf.”

Schmidt heeft wel vertrouwen in het feit dat er op termijn verbetering in gaat zitten. Impliceert hij daarmee dat club en trainer met elkaar verder gaan? “Heel veel jongens hebben nog weinig ervaring met het spelen van grote wedstrijden. Op individuele klasse wedstrijden beslissen komt ook pas naarmate je vaker dit soort belangrijke confrontaties speelt. We hebben al geweldig doelpunten gemaakt, nu alleen nog op de juiste momenten.”

De uitspraken van Schmidt klinken al wat realistischer dan net na de wedstrijd van afgelopen donderdagavond in San Sebastian. Terwijl PSV met 3-0 verloor constateerde hij dat zijn ploeg niet de mindere was. Toch blijft hij bij deze uitspraak en visie op de wedstrijd in Baskenland.

“Ik heb het zo gezien. Ik snap dat de argumenten niet in je voordeel spreken als je 3-0 verliest. Maar ik kijk er ook als trainer naar. Natuurlijk is het resultaat het belangrijkste maar de manier waarop we voetballen is ook belangrijk. Het maakt mij niet uit of mensen denken dat ik gek ben. Ik ben altijd eerlijk. En als ik het dan ergens niet mee eens ben zeg ik dat ook.”

Schmidt weet wel dat PSV de komende twee weken drie keer moet gaan winnen om de rust binnen de club te bewaren. “Ik wil eigenlijk nog niet te ver vooruitkijken maar we zijn aan onze stand verplicht de spanning in de competitie hoog te houden. Eerst wacht NEC-uit. Een moeilijke wedstrijd maar we moeten daar gewoon winnen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here