Home Nieuws PSV wilde Wolfsburg en Feyenoord aftroeven in strijd om Micky van de...

PSV wilde Wolfsburg en Feyenoord aftroeven in strijd om Micky van de Ven: ‘Heel opvallend’

1493
0

Olympique Marseille, VFL Wolfsburg en Feyenoord waren in de laatste weken en dagen van het transferwindow actief om Mickey van de Ven van FC Volendam over te nemen.

PSV had tot de laatste dag van het transferwindow geen concrete interesse in de verdediger van FC Volendam. Er was in die periode vel te doen rond de jonge verdediger van de club uit Volendam. Club en speler kwamen in een conflictsituatie terecht waar de arbitragecommissie van de KNVB nog aan te pas diende te komen.


In de laatste uren van het transferwindow op Deadline Day wist PSV zich ineens in de strijd om de verdediger van Volendam te mengen. PSV wilde het concrete Feyenoord en Wolfsburg aftroeven in de strijd om de handtekening van Mickey van de Ven.

De talentvolle verdediger was op dat moment al vrijwel rond met het VFL Wolfsburg van Mark van Bommel maar PSV wilde deze deal toch nog onderbreken, zo meldt Telesport. Het bericht is opvallend te noemen omdat de club goed in de centrale verdedigers zit. Wel vertrok Nick Viergever op het laatste moment uit Eindhoven. Het bericht over PSV en van de Ven is afkomstig van Telegraaf voetbaljournalist Mike Verweij. De twintigjarige verdediger was op Deadline Day al akkoord met VfL Wolfsburg, waar Mark van Bommel veel potentie in de verdediger ziet.

De club was aan het begin van de avond actief om van de Ven naar Eindhoven te transfereren. ‘PSV heeft blijkbaar niet helemaal gekregen wat ze wilden hebben op de transfermarkt”, begint Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. ‘We kregen een bericht, dat is ook gecheckt, dat PSV dinsdag om 17.30 uur nog een poging heeft gewaagd om Micky van de Ven naar Eindhoven te halen. Dat is heel opvallend, want dit geeft wel aan dat alleen Carlos Vinícius niet genoeg was. Ze hebben dus ook nog op andere borden geschaakt’, aldus Telesport verslaggever Verweij.

Verweij gaat verder: ‘Wolfsburg was alleen al zó ver dat de papieren 18.00 uur binnenkwamen bij FC Volendam”, vervolgt Verweij. “Toen was het rond, maar PSV heeft nog geprobeerd om de deal te kapen. Ik denk dat dit gebeurde toen bekend werd dat Viergever naar Duitsland vertrekt.”

In Nederland bestond er weinig belangstelling voor de verdediger. Wel was Feyenoord ook dichtbij de komst van Van de Ven. “Feyenoord was in principe rond met FC Volendam”, weet Verweij. De talentvolle Van de Ven vertrok uiteindelijk voor 3,5 miljoen euro naar het Wolfsburg van Mark van Bommel. De verdediger gaat naar verluidt 15 keer zoveel verdienen als zijn loon bij FC Volendam.