Home Nieuws PSV wil twee talenten verhuren na veel belangstelling uit de Eredivisie

PSV wil twee talenten verhuren na veel belangstelling uit de Eredivisie

2978
0

De zaakwaarnemer van Fodé Fofana was deze week helder in zijn analyse over zijn client. Fodé Fofana en zijn management denken hardop na over een vertrek bij PSV.

De uitspraak van de zaakwaarnemer lijkt PSV aanzet te hebben gegeven actie te ondernemen want de club is voornemens Fodé Fofana te gaan verhuren. Dat geldt overigens ook voor Kjell Peersman, keeper van dienst.

PSV wil Fodé Fofana en Kjell Peersman het komende seizoen elders in de Eredivisie kansen bieden op speeltijd en dus ervaring laten opdoen bij een andere club. De twintigjarige spits en negentienjarige keeper staan op en rond De Herdgang te boek als grote talenten, waar PSV toekomst in ziet. Beide jonge spelers maakten al deel uit van de eerste selectie, maar trainen momenteel mee met Jong PSV.

Zowel Fofana als Peersman gaat in principe komend weekend met Jong PSV op trainingskamp naar Oisterwijk. Voor de spits, die twee jaar in de jeugd van FC Barcelona heeft gespeeld, is volop belangstelling, meldt het Eindhovens Dagblad. Fofana zou bij veel Eredivisie-clubs op huurbasis aan de slag kunnen gaan en lijkt daar zelf ook oren naar te hebben.

Voor Peersman geldt min of meer hetzelfde. Peersman is een doelman met potentie maar tegelijkertijd was Peersman afgelopen seizoen op papier vierde doelman bij PSV. Stadgenoot FC Eindhoven toont al maanden achtereen interesse in de doelman. FC Eindhoven lijkt momenteel voorzien van een potentiële eerste doelman waardoor de interesse wat bekoeld is vanuit de stadgenoot.

Jorn Brondeel keepte namens FC Eindhoven deze week tegen PSV in het Philips Stadion. PSV gaat op zoek naar een Eredivisie-club voor Peersman. De interesse komt langzaam op gang voor de nog jonge doelman. De Belg verlengde vorig seizoen tot medio 2026 bij PSV en wil zijn contract waarmaken, klinkt het. Peersman staat open voor een huurperiode bij ‘een team op een goed niveau’.


Vorig artikelSamenvatting Lichtstadderby met aanstormende toptalenten | PSV – FC Eindhoven
Volgend artikel‘Succes met je geld, Xavi’ | ‘Meneer en zijn entourage waren vanaf dag één uit op dit scenario’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in