Home Nieuws PSV wil schoon schip maken, luidt de boodschap maar Fred Rutten wil...

PSV wil schoon schip maken, luidt de boodschap maar Fred Rutten wil hoofdtrainer van PSV worden

25725
0

Johan Derksen bracht maandagavond het nieuws dat PSV voornemens is om of Philip Cocu of Peter Bosz als nieuwe trainer voor PSV aan te stellen.

Beide hoofdtrainers lijken zich dus te kunnen opmaken voor een telefoontje van Marcel Brands en Earnie Stewart. Buiten de genoemde kandidaten blijven er niet zo heel veel namen over die op dit moment de kart zouden kunnen gaan trekken bij PSV. Welke trainer er ook aan het roer komt, PSV gaat een uiterts roerige transferzomer tegemoet. Zoveel is zeker.

De club gaat in de komende weken schoon schip maken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De verwachting is dat de bezem door de technische staf gaat, terwijl er in de selectie ook veel mutaties plaats zullen vinden. Er zullen dan ook vele mutaties volgen komende weken.

Nu PSV zeker is van de voorronde van de Champions League gaat de bezem door de staf en selectie, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Na afloop van de wedstrijd tegen AZ ‘liet Fred Rutten nog een deurtje open’, maar PSV lijkt een nieuwe hoofdtrainer aan te willen stellen. Rutten draaide enigszins om de hete brei heen door geen concreet antwoord te geven maar een goed verstaander begreep als geen ander dat Fred Rutten eigenlijk hoofdtrainer van de club wenst te worden.

‘Dit was een open sollicitatie’, zeiden de heren analisten van de NOS voetbalpodcast onder leiding van Arno Vermeulen. ‘Zeer opmerkelijk’, zei Jeroen Gruter over de mededeling van Fred Rutten, die volgens de heren analisten van de NOS niets liever wil dan hoofdtrainer worden van PSV. We gaan er in ieder geval van uit dat PSV zo verstandig is Rutten niet als hoofdtrainer aan te stellen.

Het is niet volledig uitgesloten dat PSV Rutten willen behouden als ‘superassistent’, in het geval dat er een minder ervaren of buitenlandse trainer wordt gehaald. Volgens het Eindhovens Dagblad zou dat echter niet de meest logische keuze zijn, omdat PSV het huidige seizoen snel achter zich wil laten.

Een karrenvracht aan spelers zal gaan vertrekken. De verwachting was al dat huurlingen Jarrad Branthwaite, Thorgan Hazard en Fábio Silva allemaal terug zouden gaan naar hun eigenlijke werkgevers. Ook staan Joël Drommel, Jordan Teze, Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez nog steeds op de nominatie om te vertrekken, terwijl PSV Stijn Spierings snel hoopt aan te trekken.

Volgens de regionale krant ‘wikt en weegt’ PSV over inkomende transfers. Een aantal zaken is echter on hold gezet door het vertrek van Ruud van Nistelrooij. Er dient eerst duidelijkheid te komen over de nieuwe trainer en de te hanteren speelwijze.


Vorig artikel‘PSV gaat kiezen tussen Peter Bosz en Philip Cocu’
Volgend artikelPOLL | Wie moet de nieuwe hoofdtrainer worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in