Home Nieuws PSV wil nadruk leggen op winnen en het fysieke aspect

PSV wil nadruk leggen op winnen en het fysieke aspect

23
0

PSV is volgens VI getransformeerd van een koopclub tot een opleidingsclub. Het weekblad legt deze week de nadruk op de PSV jeugdopleiding in relatie tot de eerste selectie.

Marcel Brands benadrukt namens PSV dat willen winnen een ondergeschoven kindje is in de jeugdopleiding van het Nederlandse voetbal. Ook het fysieke aspect is een onderdeel waarin bij PSV en in Nederland in het algemeen stappen kunnen worden gemaakt. Een mooi voorbeeld daarvan is Jetro Willems, die ontegenzeggelijk een stuk fitter is geworden na een half jaar Bundersliga.

Ondertussen maakt PSV prima stappen. De eerste selectie telt momenteel elf spelers uit de eigen jeugd waarbij er ook nog eens geregeld vijf in de basis staan. Marcel Brands kijkt tevreden toe maar stelt duidelijk vast dat de club er nog lang niet is.

“Natuurlijk zijn wij er trots op dat alle tijd, energie en geld die we in de opleiding steken steeds meer zichtbaar wordt in de vorm van doorstroom naar het eerste. Nu is het zaak daarin continuïteit te realiseren. De kwaliteit van onze opleiding is in elk geval echt goed. We moeten niet spastisch gaan doen over de toekomst van het Nederlandse voetbal en ineens onze stijl gaan verloochenen.”

“Maar we moeten er wel wat dingen aan toevoegen”, beseft Brands. “Bij PSV doen we dit al. We leiden realistischer op en denken niet langer: Wij zijn zo goed en beter dan de rest. Want dat is wat er vaak is gebeurd. In Nederland zeggen we: We hadden zeventig procent balbezit en hebben echt goed gespeeld. Maar er is dan niet gewonnen. Het gaat om winnen, daar moet in de jeugd meer de nadruk op.”

“Dat doen wij in onze opleiding”, vervolgt hij in gesprek met Voetbal International. “Het is te snel en te lang heel vrijblijvend, dat moet er echt uit. En daarnaast moet er meer aandacht komen voor de fysieke component in de opleiding. Daar moeten we in Nederland echt stappen in maken. We kunnen en moeten ze echt meer gaan belasten. In het buitenland doen ze niet anders. Topsport is ook een beetje pijn lijden.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here