Home Nieuws Transfers aanstaande | PSV wil na koopoptie op Dest ook koopoptie op...

Transfers aanstaande | PSV wil na koopoptie op Dest ook koopoptie op maker van ‘PlayStation-doelpunt’ lichten

5842
0

PSV lijkt meer dan tevreden te zijn over de ontwikkeling van Malik Tillman.

De van FC Bayern München gehuurde aanvaller kende een enigszins langzame start bij de ploeg van Bosz maar gaandeweg de competitie vordert en de wedstrijden zich in een moordend tempo opstapelen, weet Tillman steeds meer minuten te maken. De aanvaller annex nummer tien heeft een gave en dat is zijn uitmuntende techniek en balbehandeling. Balbeheersing is misschien een beter woord want het is bij tijd en wijle oogstrelend wat Tillman de PSV-fans laat zien.

PSV heeft bij Bayern München een optie tot koop bedongen op Tillman en zoals je er nu naar uit ziet lijkt PSV die optie te gaan lichten. Het prijskaartje van Malik Tillman is stevig te noemen, zoals dat van Sergiño Dest ook stevig te noemen is. Het beleid van PSV staat echter kaarsrecht overeind. De club heeft als insteek te willen investeren in spelers die restwaarde en ontwikkeling vergetenwoordigen.

Zowel Sergiño Dest als Malik Tillman voldoen aan beide criteria en zijn op jonge leeftijd al A-international bij hun land. Kortom, veel perspectief voor zowel Sergiño Dest als voor Malik Tillman. PSV is ondertussen mede dankzij beide Amerikaanse internationals dichtbij overwintering in de Champions League en dat betekent dat er voorzichtig 10 miljoen euro extra aan prijzengeld lonkt. Overwinteren in het miljardentoernooi van de UEFA levert inmiddels 10 miljoen euro op.

Daarnaast is PSV hard op weg zich te plaatsen voor de Champions League in seizoen 2024-2025. De ploeg van Bosz vaart stevig koers richting in ieder geval plaats twee, die aan het einde van dit seizoen recht geeft op rechtstreekse kwalificatie voor dit toernooi. De UEFA gaat echter veel meer gelden uitkeren, waardoor PSV eerder dan normaal gesproken kan gaan voor investeren.

Voetbal International zat vorige week aan tafel met Malik Tillman en haalde het prachtige doelpunt tegen PEC Zwolle aan. Met zijn fabelachtige techniek wist Tillman een geweldige aanval af te ronden. Voetbal International noemt het doelpunt van Tillman toepasselijk een PlayStation-doelpunt.

‘Het PlayStation-doelpunt tegen PEC Zwolle van vorige week zondag zal de topdrie zeker halen. De 4-0 van PSV was van ongekende schoonheid en van Amerikaanse makelij met een Hollands tintje. Sergiño Dest dribbelde op de helft van de tegenstander van buiten naar binnen, hij vond landgenoot Malik Tillman die direct terugkaatste, Dest ging voor de dubbele één-twee met Luuk de Jong, leverde vervolgens achter het standbeen de bal af bij Tillman, die beheerst en hard over de keeper raak schoot. Het was alweer het vijfde doelpunt van de aanvallende middenvelder, die pas in acht Eredivisie-duels in actie kwam”, aldus Voetbal International over de prachtige treffer van Malik Tillman, die het volgens het weekblad uitstekend naar zijn zin heeft bij PSV.

‘Ik heb het vanaf de eerste dag ontzettend naar mijn zin bij PSV’, zegt Tillman. ‘Het was de juiste stap voor mij na Rangers FC. De trainer, het team en de aanvallende stijl van spelen passen bij me’, aldus Malik Tillman in gesprek met Voetbal International.


Vorig artikelCamera’s, fans, spelers Gibraltar; Ronald Koeman stoort zich overal aan
Volgend artikelOngekende statistieken | Dit is waarom PSV Sergiño Dest definitief wil overnemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in