Home Nieuws PSV wil meewerken aan vertrek Jeroen Zoet en bevestigt interesse in Ricardo...

PSV wil meewerken aan vertrek Jeroen Zoet en bevestigt interesse in Ricardo Rodriguez

6508
0

John de Jong heeft in gesprek met de media één en ander uit de doeken gedaan wat de plannen voor de tweede seizoenshelft aangaan.

Er kunnen op de valreep nog wel wat wijzigingen gaan plaatsvinden. Er wordt de laatste tijd gespeculeerd over een terugkeer van Jeroen Zoet onder de lat. Het is überhaupt al te gek voor woorden dat Zoet aanspraak mag maken op en plaats onder de lat voor de tweede seizoenshelft.


Een keeper die een heel kalenderjaar blundert, kan in het kader van topsport en alles wat daarbij hoort, niet enkele weken later weer opnieuw een kans krijgen. Mochten er blessures ontstaan is dat natuurlijk een ander verhaal.

PSV werkt mee aan een vertrek van Jeroen Zoet als de doelman tweede keus blijft achter Lars Unnerstall. Dat zegt John de Jong in gesprek met diverse media. Dat is op de eerste plaats goed nieuws voor de doelman zelf, die daarmee ook in aanmerking blijft komen voor Oranje. Mara het is ook goed voor de club omdat er op die manier nog een transfersom voor de gevallen doelman kan worden opgestreken.

En ‘last but not least’ is het ook goed nieuws voor een deel van de achterban, die maanden achtereen hebben moeten toezien hoe de doelman met al zijn ervaring doelpunt na doelpunt om de oren kreeg na zeer matig keeperswerk. Zoet geldt als clubman maar heeft bij veel fans veel van zijn krediet verspeeld en zij zien de goalie dan ook graag vertrekken.

Als Zoet ook na de winterstop tweede keeper blijft, dan mag hij op zoek naar een nieuwe club. Die belofte heeft John de Jong gedaan aan de de doelman, zegt de Jong tegen het Algemeen Dagblad, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf.

“Jeroen mag dan eerder gaan dan Robbin Ruiter, dat heb ik hen beiden verteld”, verklaart De Jong aan de mediapartners van PSV. “De afspraak met Jeroen is: als je niet speelt, gaan we je helpen. Derde keeper Robbin Ruiter komt pas in aanmerking voor een winterse transfer als Zoet blijft.

John de Jong wist donderdag ook te bevestigen dat AC Milan linkervleugelverdediger de speler is waar PSV serieuze interesse in heeft en zo snel mogelijk aan de selectie wenst toe te voegen.


Facebook Comments