Home Nieuws PSV wil meedenken en accepteert verlies bij vertrek Gutiérrez

PSV wil meedenken en accepteert verlies bij vertrek Gutiérrez

841
0

Voor Erick Gutiérrez gaat hetzelfde volgen als voor Jeroen Zoet en Gaston Pereiro. Een vertrek door de achterdeur naar een marginale club.

De Mexicaan, die maandag geblesseerd raakte en daarmee het restant van het nog kort lopende seizoen moet missen, heeft te kennen gegeven in Europa te willen blijven en nog niet wenst terug te keren naar Mexico.


PSV meldde gisteren dat de Mexicaan opnieuw geblesseerd is waarop het Eindhovens Dagblad melding maakte van een zo goed als zeker vertrek van de middenvelder.

PSV en Gutiérrez staan allebei niet onwelwillend tegenover een vertrek of verhuur als de voorwaarden goed zijn. PSV verwacht nog zo’n drie miljoen euro voor hem te kunnen ontvangen, waar in 2018 ruim het dubbele naar Pachuca FC werd overgemaakt.

De Mexicaanse spelmaker wil graag in Europa blijven, maar als dat niet lukt is een terugkeer naar zijn vaderland ook één van de mogelijkheden voor de middenvelder. Eerder werd hij in verband gebracht met Besiktas en een terugkeer naar een van de grotere Mexicaanse clubs. Door blessureleed lukte het Gutiérrez niet om bij PSV meer dan vijftien basisplaatsen in competitieverband te bewerkstellen.

Gutiérrez liep maandag een spierblessure maar richt zich wel op de Gold Cup met Mexico om zich zo weer in de kijker te kunnen spelen bij andere clubs.