Home Nieuws PSV wil de jacht op Ajax openen

PSV wil de jacht op Ajax openen

5814
0

Het seizoen 2021/2022 is voor PSV inmiddels begonnen met de voorronde van de Champions League.

De club wil zich via twee voorrondes en de play-offs plaatsen voor het miljardenbal en daarmee de jacht op Ajax kracht bij gaan zetten. De miljoenen die binnenstromen door deelname aan de Champions League zullen hard nodig zijn om de Amsterdamse club bij te benen.


Op dit moment lijkt de Amsterdamse club nog in het voordeel. Volgens de bookmakers op sites als Bemybet, hebben de Amsterdammers nog een kleine voorsprong. Aan de mannen van trainer Roger Schmidt de taak om dit gedurende het seizoen om te draaien en de titel weer eens binnen te slepen.

Vetrekkende spelers

Na het sterke EK lijkt het een vanzelfsprekendheid dat Denzel Dumfries en Donyell Malen de club gaan verlaten. PSV kan de miljoenen die de spelers op zullen brengen ook goed gebruiken om verder in de breedte van de selectie te kunnen investeren.

Behalve de twee bovengenoemde toppers zullen er geen basisspelers vertrekken. Er was even sprake van interesse voor Mario Götze, maar hij zal PSV gewoon nog een jaar trouw blijven.

Timo Baumgartl mocht vertrekken van trainer Roger Schmidt, net als Adrian Fein en Unerstall. Deze drie Duitsers zullen waarschijnlijk nauwelijks gemist worden in Eindhoven.

Gekochte spelers

PSV besloot deze zomer de selectie vooral in de breedte nog eens flink te versterken. Met de komst van doelman Joël Drommel van FC Twente sloeg de club een mooie slag. Drommel stond naar verluidt ook in de belangstelling van Ajax, maar hij besloot zijn carrière voort te zetten bij PSV.

Voor in de verdediging haalde PSV, op aanraden van trainer Roger Schmidt, de ervaren André Ramalho. Schmidt kent de krullenbol uit zijn tijd bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen en weet dus wat hij in huis haalt met de 29-jarige centrale verdediger.

Op het middenveld heeft de club het meest gehaald. Marco van Ginkel werd nu dan eindelijk definitief vastgelegd en ook Davy Pröpper keerde terug op het oude nest. Met de komst van de drie hierboven genoemde spelers heeft PSV vooral geïnvesteerd in meer ervaring. Zo moet er een perfecte balans komen tussen jong talent en Europese ervaring.

Wie moeten er vrezen?

Nu er nieuwe spelers zijn gekomen, zijn er natuurlijk ook spelers die minder zeker zijn van hun plek in de basis. Ihattaren was afgelopen seizoen al niet zeker, en zal dit seizoen nog harder moeten knokken. Hij kwam weliswaar flink afgetraind terug, maar moet van trainer Roger Schmidt veel meer laten zien op met name het mentale vlak en in de geest van het team denken.

Naast Ihattaren zijn ook Pablo Rosario en Jordy Teze niet meer zeker van hun plek. De twee Nederlandse jongelingen zien op hun plek een ervaren speler komen en zullen zich terug in de basis moeten knokken. Tegen Galatasaray speelde ook Davy Pröpper en Cody Gakpo nog niet. Wie er voor hen plaats zullen moeten maken is de komende tijd de vraag, want met een 5-1 overwinning was het genieten in Eindhoven.