Home Nieuws PSV wil contract John de Jong verlengen; nog geen sprake van boegbeeld...

PSV wil contract John de Jong verlengen; nog geen sprake van boegbeeld zoals Marcel Brands dat wel was

376
0

PSV en John de Jong willen de samenwerking continueren en verlengen.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. PSV wil het tot medio 2022 lopende contract van de technisch manager te verlengen, zo weten beide media te melden.


Klaarblijkelijk is de club tevreden over het functioneren van John de Jong. Echter valt daar wel een kritische noot over te kraken. Wie alleen al het functioneren van Timo Baumgartl en Bruma tegen het licht houdt, kan niet anders concluderen dat beide spelers in de categorie ‘volledig mislukt’ kunnen worden geplaatst.

Toch is een verlenging van het contract van John de Jong niet geheel opmerkelijk te noemen. Een zelfde scenario deed zich eerder voor bij topbestuurder Marcel Brands en diens contract. Brands had tot zijn eerste verlenging slechts een KNVB beker gewonnen en zag Philip Cocu na het ontslag van Fred Rutten matig presteren in zijn eerste volledige seizoen.

Tiny Sanders en later opvolger Toon Gerbrands gingen echter voor rust in de tent en continuïteit op de belangrijke posities. De spelers werden onder Cocu een jaartje ouder en rijper en de combinatie rust en ervaring zorgen voor de grote successen.

John de Jong verdient zeker de kans het elftal van Roger Schmidt verder te ontwikkelen en uit te bouwen maar weet ook dat nog een paar ketsers hem fataal kunnen gaan worden. De Jong legt zijn lot duidelijk in handen van Roger Schmidt, die net als Phillip Cocu in zijn tweede seizoen moet gaan presteren. Dat John de Jong de macht bij PSV nog steeds in handen heeft blijkt min of meer wel uit de aankoop van Joel Drommel. Dat betekent namelijk dat Mvogo, komende uit de koker van Schmidt, weer kan vertrekken uit Eindhoven, waar het toch echt de bedoeling was dat het twee jaar lopende huurcontract uitgezeten zou worden.

Regisseur de Jong is duidelijk aanwezig. De jonge td moet de komende jaren een driemanschap vormen met algemeen directeur Toon Gerbrands en Roger Schmidt, zoals eerder het geval was met Gerbrands, Marcel Brands en Phillip Cocu. Er was al eerder stevige druk van buitenaf maar binnen de club is er veel vertrouwen in hem.

De Jong, die eerder in beeld was bij AS Roma maar daar voor wist te bedanken, nam in 2018 na het veroveren van de landstitel de functie over van de naar Everton vertrokken Marcel Brands. Veel PSV fans zien het niet zitten in John de Jong, die nog immer geen boegbeeld van de club is geworden zoals Marcel Brands dat wel was voor PSV.

John de Jong opereert vooral in de luwte en lijkt als wens te hebben niet te vaak op de voorgrond te willen treden. De Jong verschijnt dan ook weinig in de media. Een terechte vraag is dan ook of John de Jong als technische man van een topclub niet teveel op de achtergrond opereert.

Hij opteerde eerder al voor een zogenaamde rechterhand zodat hij zich meer op scoutingswerkzaamheden kon gaan richten.