Home Nieuws PSV wil aflopende contract Gutíerrez verlengen, Schmidt wil Guti meenemen naar Benfica

PSV wil aflopende contract Gutíerrez verlengen, Schmidt wil Guti meenemen naar Benfica

2634
0

Erick Gutíerrez staat er goed op in het buitenland na zijn revival bij PSV. Er is inmiddels volop belangstelling ontstaan voor de Mexicaan losgekomen na zijn goede half jaar bij PSV.

De Mexicaanse middenvelder kende wisselende successen in het shirt van PSV maar wist toch zijn rug te rechten afgelopen half jaar. Blessures en een goede uitwedstrijd in Monaco deden de rest. De Mexicaan werd jarenlang gezien als kompaan van Hirving Lozano en leek op de bank te verpieteren na de transfer van Lozano naar Napoli. De geringe fitheid van Erick Gutíerrez werd zelfs onderwerp van gesprek maar Roger Schmidt geloofde in de kwaliteiten van Erick Gutíerrez, die dat vertrouwen op zijn beurt weer wist terug te betalen.

En zo kan het dus in de voetballerij verkeren dat Erick Gutíerrez volop in de belangstelling staat van andere clubs, die zijn goede prestaties wisten te analyseren afgelopen maanden. Roger Schmidt zou inmiddels zijn zinnen hebben gezet op een transfer van de Mexicaan naar Benfica, de volgende werkgever van Schmidt. Hoewel er nog niets officieel is, gaan Schmidt en Benfica wel een samenwerking met elkaar aan voor de volgende twee seizoenen. Of de toekomst van Guti in Eindhoven ligt, valt dus nog maar te bezien . PSV wil het in 2023 aflopende contract wel verlengen maar lijkt dus even in de wachtkamer te moeten plaatsnemen.

Guti kwam voor acht miljoen euro over van CF Pachuca, maar had aanvankelijk moeite om zijn plek in het elftal te vinden na een meer dan prima start onder Mark van Bommel. Dit seizoen lijkt hij samen met Ibrahim Sangaré onmisbaar in het elftal van Schmidt, die verantwoordelijk is voor de revival van Guti. Zondag zette de Mexicaanse middenvelder de kroon op het werk want Gutíerrez was verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de Kuip, die enkele minuten later werd opgevolgd door de winnende treffer van Cody Gakpo.


Facebook Comments Box