Home Nieuws PSV-watcher trekt vergelijking met Gakpo en verwacht meer van Noa Lang in...

PSV-watcher trekt vergelijking met Gakpo en verwacht meer van Noa Lang in Europese wedstrijden

704
0

Noa Lang vermaakt na enkele jaren Belgie al ruim twee maanden de Nederlandse voetbalfans. Lang gaat door waar hij in Belgie mee gestopt is, het publiek vermaken.

Voor AD Sportwereld-journalist en PSV-watcher Maarten Wijffels geldt dat hij vindt dat Lang nog meer kan laten zien. Uiteraard geldt ook Wijffels als fan van de excentrieke aanvaller maar de PSV-watcher denkt dat Lang naar een nog hoger niveau schakelen. Maarten Wijffels vindt dat hij zich vooral op Europees niveau meer moet laten zien.

In het Algemeen Dagblad geeft Maarten Wijffels aan dat Noa Lang enigszins tegenvalt in vergelijking met een landgenoot van dezelfde leeftijd, die eerder ook zoveel furore maakte bij PSV. Wijffels doelt natuurlijk op de door PSV zelf opgeleide Cody Gakpo.

“Interessant is wat dit Champions Laeague-seizoen Noa Lang gaat brengen. Bij PSV is hij de opvolger van Cody Gakpo. In Eindhoven maakte Gakpo de ontwikkeling door van een speler die beetje bij beetje steeds meer rendement haalde uit zijn dribbels. Inmiddels is bij Gakpo op zijn 24ste de dribbel vanaf de flank naar binnen, gevolgd door een hard en zuiver schot in de verre hoek, zijn handelsmerk. Noa Lang is ook 24. Dribbels bij hem missen soms nog steeds kop en staart, zoals dinsdag tegen Sevilla”, wijst Wijffels naar de dribbels van afgelopen dinsdag tegen de Spaanse opponent, die geen treffer of assists wisten op te leveren.

Wijffels ziet in de verschillende Europese competities meerdere vleugelaanvallers die nier het maximale uit de capaciteiten halen. De AD-journalist wijst naar Paris Saint-Germain.

“Dembélé kon geniaal dribbelen, ook later bij Barcelona en nu bij PSG. Maar op zijn 26ste begint Dembélé nog altijd aan een actie zonder veel idee waar hij uitkomt. Mooie uitdaging voor Lang: via leermomenten in de CL een ‘Dembélé plus’ worden. Bosz is overtuigd dat het erin zit. Lang zelf heeft in elk geval de eerzucht”, aldus Maarten Wijffels.


Vorig artikelRKC-aanvoerder blikt terug op komst PSV naar Waalwijk en wijst naar ‘grotere’ tegenstanders
Volgend artikelIn Enschede lijkt Shurandy Sambo niet meer zo welkom als voorheen te zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in