Home Nieuws PSV watcher Marco Timmer ergert zich: ‘Ik erger me mateloos aan die...

PSV watcher Marco Timmer ergert zich: ‘Ik erger me mateloos aan die opmerking van Schmidt’

1825
0

Niet alleen PSV supporters kunnen zich ergeren aan de houding en opmerkingen van Roger Schmidt maar ook journalisten snappen soms maar weinig van dat wat Roger Schmidt allemaal bezig houdt.

Roger Schmidt liet dit seizoen weten dat de titelstrijd in de Eredivisie geen fifty-fifty, maar eerder 80/20 is. Volgens de trainer van PSV is Ajax, dat één punt minder heeft, de grote favoriet. De Duitse trainer irriteert hier inmiddels al een flink deel van de fans mee omdat het totaal niet bij PSV past gezien de torenhoge ambities. Schmidt weet zijn insteek ook met regelmaat te herhalen en dat steekt inmiddels. Dat steekt zelfs bij journalisten, zo blijkt.

“Ajax moet sowieso kampioen worden, omdat ze een hoger budget hebben. Dat is precies waar Schmidt het altijd over heeft”, reageert PSV-watcher Marco Timmer in een video-item bij Voetbal International. “Maar ik erger me mateloos aan die opmerking van Schmidt. Ook omdat hij hem een aantal keren heeft herhaald.”

“Hij reageert netjes als hij wordt gevraagd naar de concurrentiestrijd met Ajax en dan geeft hij dit antwoord”, vervolgt Timmer, die graag een keer een ander antwoord zou zien. “Dan denk je: er zal wel op gereflecteerd worden. Maar dan doet hij het nog een keer. Mij is wel eens uitgelegd dat Schmidt een ingenieur is, die in nulletjes en eentjes denkt. Als eenmaal iets is vastgesteld, dan blijft het zo.”

Voor Timmer geldt dat niet. “Als je stelt dat Ajax meer munten heeft en dus meer punten moet halen, dan klopt dat op de lange termijn vaak. Maar PSV heeft veel meer munten dan de rest van de clubs. Dus dan komt het aan op hoe goed je bent tegen de kleinere clubs en de wedstrijden tegen Ajax.”

Timmer ziet dan niet zo’n groot verschil tussen beide clubs en snapt niet waarom Schmidt zichzelf maar blijft herhalen. “Vorig jaar hebben ze tegen Ajax twee keer gelijkgespeeld en verloren in de beker. Nu hebben ze de Johan Cruijff Schaal met 4-0 gewonnen en verloren met 5-0. Dat is wel redelijk in evenwicht.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1476546130263560199?s=20


Facebook Comments Box