Home Nieuws PSV-watcher De Telegraaf vreest na ‘schimmig spel’ alsnog voor transfer Xavi Simons...

PSV-watcher De Telegraaf vreest na ‘schimmig spel’ alsnog voor transfer Xavi Simons naar Londen

3922
0

Arsenal zou met stip op nummer één staan als het over de toekomst van Xavi Simons gaat. Wanneer dat zijn beslag zou gaan krijgen, weet niemand maar dat de Londense club de middenvelder in de gaten houdt, is inmiddels wel duidelijk.

De Londense topclub lijkt op de achtergrond zichzelf via oud-bestuursleden te manoeuvreren naar een positie Xavi Simons te kunnen contracteren. Ondertussen stelt PSV alles in het werk Xavi Simons te behouden voor de club maar een vertrek deze zomer kan niet worden uitgesloten.

Althans, dat is de PSV-clubwatcher van De Telegraag Jeroen Kapteijns van mening. De PSV-watcher is er niet gerust op deze zomer. De verslaggever van De Telegraaf vindt het een teken aan de wand dat Xavi Simons recent Arsenal man Darren Dein in de arm heeft genomen als nieuwe zaakwaarnemer.

Het verhaal is bekend rond Simons is bekend. Door een onduidelijke en van regels omgeven transferclausule kan Simons voor een bedrag tussen de zes en twaalf miljoen euro terugkeren naar Paris Saint-Germain. Afhankelijk van de periode waarin een transfer zich zou gaan voltrekken, dient Paris Saint-Germain een bepaalde som op tafel te leggen. PSV moet echter oppassen voor het Londense Arsenal, denkt Jeroen Kapteijns te weten.

Het gevaar rond een uitgaande transfer van Xavi Simons voor PSV komt deze zomer echter niet alleen uit Parijs. Kapteijns haalt aan dat Dein de zoon is van David Dein, oud-bestuurder van Arsenal. In De Telegraaf licht hij zijn visie toe.

“PSV heeft deze deal vorig jaar kunnen sluiten omdat de club een heel goede relatie heeft met Rafaela Pimenta, de rechterhand van wijlen Mino Raiola, die de zaak na diens dood heeft overgenomen. Dein is een nieuwe factor, die niets met PSV heeft: geen langlopende relatie of andere spelers”, vertelt Kapteijns in Kick-off.

“Dat Xavi een Engelsman kiest, geeft toch wel aan dat hij een overstap naar de Premier League ziet zitten. Daar heeft deze Darren Dein geweldige ingangen en dan vooral bij Arsenal. Ik denk niet dat dit allemaal heel behulpzaam is voor PSV om de deal te sluiten die ze nu willen”, is Kapteijns van mening.

Voor de Premier League-grootmachten geldt de clausule van zes miljoen niet, maar dit kan wel een ‘dempend effect’ hebben op de transfersom. “Wat een reële prijs is, is moeilijk te zeggen. Het is niet voor niks dat dit uitlekt”, aldus Kapteijns, die spreekt van een ‘schimmig verhaal’ rond Simons.

PSV heeft de zaken rondom de transferclausule tussen de club en Xavi Simons niet heel goed weten te managen. De club ontkende bij monde van de directie in eerste instantie het bestaan van de clausule en gaf vervolgens maanden later toe dat die niet met PSG, maar met Simons was. Ook blijkt de afkoopsom lager te zijn dan eerder gemeld, afhankelijk van eventuele Parijse interesse en in welke periode deze interesse zou ontstaan.

PSV probeert nochtans alles op alles te zetten het contract van de zeer gewilde Xavi Simons te verlengen en de clausule uit het contract te halen.. In dat geval kan de aanvallende middenvelder een percentage van een toekomstige transfersom tegemoet zien, wat zeer lucratief kan zijn voor Xavi Simons.


Vorig artikelOnder grote belangstelling van fans rondt ‘grote Ligue 1 speler’ Stijn Spierings transfer naar Lens af
Volgend artikelPSV fan kraakt nieuwe trainingsshirts: ‘Net een ambulancebroeder’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in