Home Nieuws PSV wankelde tegen FC Volendam maar is favoriet tegen Ajax, Heitinga glimlacht...

PSV wankelde tegen FC Volendam maar is favoriet tegen Ajax, Heitinga glimlacht over geluk van Nistelrooij

357
0

PSV tegen Ajax betekent ook een weerzien tussen Ruud van Nistelrooij en Johnny Heitinga. De twee jonge trainers treffen elkaar bepaald niet voor het eerst.

Van Nistelrooij verloor als speler en als trainer nog nooit van Ajax en dus gaat het in de media over die statistieken. Van Nistelrooij zei vrijdagmiddag op de persconferentie aan dat hij de gelukspet op zal houden, omdat PSV sinds hij die pet draagt met PSV ongeslagen is. Heitinga kon een glimlach niet onderdrukken toen hem werd gevraagd naar de pet van Ruud van Nistelrooij. De trainer van de Amsterdammers zei dan ook de pet niet stiekem van zijn hoofd te halen.

“Absoluut ga ik hem niet van zijn hoofd halen”, aldus Heitinga op de persconferentie van Ajax. In de media wordt PSV als licht favoriet gezien in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Aad de Mos maar ook de diverse analisten van de NOS en van Studio Sport denken dat PSV er met de winst vandoor zal gaan in Eindhoven. Zo weet PSV een week van uitersten te beleven want in en tegen FC Volendam wankelde het team van Ruud van Nistelrooij en was een remise of erger niet erg ver weg aan de Dijk. Een week later is PSV verworden tot favoriet.

“PSV wankelde bij tijd en wijlen. Ze kwamen heel slecht uit de kleedkamer en dat is niet de eerste keer dat ze dit overkomt. Ik schrijf altijd mee en de eerste vier kansen in de tweede helft noteerde ik voor FC Volendam”, blikt ESPN analist Vink terug op de wedstrijden tegen Volendam. Vink zag Volendam strijden en PSV deed dat eigenlijk niet. Wel denkt Vink dat Guus Til aan de aftrap zal verschijnen tegen Ajax.

“Zij waren feller in de duels en dan valt die 2-1 uit een corner”, zag de analist. “Til was veruit de meest actieve PSV’er. Hij was echt aanwezig, had diepte in zijn spel en speelde gewoon goed. Het mooiste van hem vond ik het balletje breed als assist op Luuk de Jong”, aldus Vink.

Dit seizoen gaat voor PSV überhaupt moeilijk”, stelt Van Hooijdonk namens de NOS vast. “Bijna elke tegenstander voetbalt ook gewoon beter tegen PSV. Zeker Volendam, die beschikken over behendige spelers. Maar vooral individueel achterin. De fouten die PSV deze eerste helft maakte, dat was echt ongekend. Dat werd niet afgestraft en uiteindelijk komt PSV voor, wat een hoop scheelt. Maar Volendam kreeg zóveel kansen”, stelt de lange Brabander vast, die vervolgens ook nog even naar de vele tegendoelpunten van PSV wijst.

“PSV heeft de afgelopen jaren en ook dit jaar zóveel tegengoals gekregen. Dat is het meest van de top-zes. Daarmee kan je ook gewoon geen kampioen worden. Dan is het nog knap dat je derde staat”, aldus Van Hooijdonk.


Vorig artikelAugsburg stelt vraagprijs Pepi op 16 miljoen euro: ‘Bij PSV zal hij niet veel spelen’
Volgend artikelDe Braziliaanse PSV cultuur: ‘Om één van die Brazilianen te zijn, dat is een eer voor me’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in