Home Nieuws PSV wacht redelijk zware Champions League voorronden

PSV wacht redelijk zware Champions League voorronden

47
0

Er heerst voorzichtig optimisme nu bekend is welke clubs PSV op het pad naar de Champions League kan treffen.

FC Basel is niet meer de stabiel presterende topclub van enkele jaren terug waarin het steevast in het vroege voorjaar al tot kampioen gekroond werd. En Olympiakos is niet bepaald een ploeg waar de kwaliteit van af spat. De topclubs van het Griekse voetbal zijn niet de clubs waar het Nederlandse voetbal angstig voor behoeven te zijn.


Welke clubs kan PSV na Basel of Olympiakos treffen? Voor de derde voorronde van de Champions League zijn nu namelijk FC Porto, Club Brugge, Dinamo Kiev, Basaksehir, LASK Linz en Krasnodar definitief geplaatst. Daar komen twee ploegen bij, namelijk de teams die hun tweeluik in de tweede voorronde weten te winnen (FC Basel, Olympiakos, Plzen of PSV dus).

Gaan PSV én Plzen vanuit de tweede voorronde door, dan treft PSV in de derde voorronde Basaksehir, Linz, Plzen of Krasnador. Gaat PSV door en weet Plzen niet door te komen, dan treft PSV in de derde Champions League-voorronde FC Porto, Club Brugge, Dinamo Kiev of (afhankelijk van de tweede voorrondes) Basel of Olympiakos.

Er wachten PSV spannende en intense zomermaanden die voor een groot deel het verdere verloop van het nieuwe seizoen gaan bepalen. De selectie komt 18 juni voor het eerst weer samen voor de eerste training.


Facebook Comments