Home Nieuws PSV wacht op aanbiedingen voor Drommel maar wil ‘sterkere’ doelman wel vertrekken?

PSV wacht op aanbiedingen voor Drommel maar wil ‘sterkere’ doelman wel vertrekken?

5179
1

Joël Drommel werd de bekerheld van de bekerfinale seizoen 2022-2023. Meteen na de gewonnen bekerfinale werd Drommel bestempeld tot man van de wedstrijd.

Althans, dat stempeltje ontving de doelman uit Bussum van Ruud van Nistelrooij, die Drommel meteen opzocht na de lange sprints van de gehele selectie richting de 17000 uitzinnige PSV fans. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat behoudens de zeer zwak ingeschoten strafschop van de vervelendste speler op de Nederlandse velden na Dusan Tadic, Drommel eigenlijk nauwelijks deelnemer aan het spel is geweest. Drommel leek na de zwakke schuiver van Alvarez ook heel even te denken dat de strafschoppen serie al beslist was.

De rol van Drommel in de bekerfinale was zoals gezegd marginaal te noemen. De statistieken na afloop wezen uit dat de armzalige Amsterdamse tegenstander in 120 minuten niet één keer op doel wist te schieten. De inzet van Bergwijn bij de 0-1 bleek immers een eigen doelpunt te zijn van Jarrad Branthwaite. De glansrol van Drommel beperkte zich dus tot de gestopte strafschop van Alvarez. Toch lijkt de van FC Twente overgekomen doelman wel wat anders in zijn schoenen te staan dan voorheen. De doelman voelt zich sterker dan voorheen en zou best de concurrentiestrijd met Walter Benítez aan kunnen gaan. In de wereld van het topvoetbal is immers alles mogelijk.

Vooralsnog lijkt het er op dat Peter Bosz komend seizoen geen beroep kan gaan doen op Drommel. Althans, dat verwacht het Eindhovens Dagblad. De selectie zal vele wijzigingen ondergaan maar of de bezetting onder de lat ook anders gaat worden, blijft afwachten. ‘Zodra zich voor Joël Drommel een concrete en voor hem acceptabele (huur)optie aandient, kan de doelman een volgende stap in zijn carrière zetten. PSV gaat dan op zoek naar een nieuwe tweede goalie’, tekent het ED op.

Terug naar de bekerfinale. Joël Drommel kende een geweldig bekerseizoen met PSV, maar de laatste jaren ging het mentaal af en toe ook wat minder dan gehoopt. De doelman is daar eerlijk en open over. Drommel nam een mental coach in de arm en in gesprek met PSV TV zegt hij dat hij daar nog steeds wel eens contact mee heeft.

“Ik spreek daar af en toe nog mee af. Tot nu toe ben ik ongeslagen in mijn wedstrijden. We zijn gewoon niet te breken, want we doen er heel veel voor”, aldus Drommel, die nog geen idee heeft wat het komende seizoen hem gaat brengen.


Vorig artikelBegonnen in Rotterdam, toen Amsterdam | Past Noa Lang bij PSV én bij Peter Bosz?
Volgend artikelFabio Silva wil vertrekken bij Wolverhampton: ‘Plan is niet om door te gaan bij Wolves’

1 REACTIE

  1. Hij mag dan in de bekerfinale een goede dag hebben gehad, voor de rest is het geen keeper voor PSV. Komt er een aanbieding dan vlug toehappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in