Home Nieuws PSV wacht na PSV – Rangers zinderend slot transferwindow rond Sangaré, Bakayoko,...

PSV wacht na PSV – Rangers zinderend slot transferwindow rond Sangaré, Bakayoko, Vertessen, Drommel én Ramalho

5438
0

PSV gaat een zeer hectische week tegemoet. Dat geldt met name voor technisch directeur Earnie Stewart, die ondersteuning krijgt van Marcel Brands.

De club staat er sportief prima voor al blijft de discussie rond de verdediging en de eventuele komst van een centrale verdediger gaande. Het is nodig, die centrale verdediger. PSV is vrijgesteld van de Eredivisie-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en dus er rust voor de selectie, die overigens wel het trainingsprogramma afwerkt op De Herdgang. Het is ondertussen wel duidelijk dat de club een heuse week van de waarheid staat te wachten. Er staat veel zo niet heel veel op het spel.

Een scenario waarin Europa League-voetbal opnieuw het Europese toernooi gaat worden, houdt niemand rekening mee maar op de achtergrond wordt daar door de directie natuurlijk wel rekening mee gehouden. Er volgt hoe dan ook een hectische slotweek. Of PSV zich nu wel of niet gaat plaatsen voor het miljarden-toernooi van de UEFA, de hectiek komt de club van alle kanten tegemoet de komende dagen.

Het Eindhovens Dagblad verwacht een hete week met een zinderend slot van het zomerse transferwindow. Tot en met de return tegen Rangers FC is het onbespreekbaar dat een basisspeler of anderzijds andere belangrijke speler vertrekt bij de club maar daarna lijkt er veel vloeibaar te worden,

Er staat simpel gezegd nog een boel te gebeuren omdat een aantal spelers toch aan een transfer naar een andere club denkt. Vanwege de clausule in het contract van Ibrahim Sangaré kan PSV of het nu wel of niet mee wenst te werken aan een transfer, geen ‘nee’ zeggen indien een club in de komende dagen de inmiddels bijna befaamde 37,5 miljoen wil betalen voor de Ivoriaan. Dat de hoofdrolspeler in dit geheel geen beste beurt heeft gemaakt in Glasgow is voor een ieder wel helder. Toch staat de middenvelder er nog steeds goed op in Europa bij de verschillende geïnteresseerde clubs.

Er bestaat ook interesse voor Joël Drommel en Yorbe Vertessen, maar ook voor hen geldt dat een transfer in de komende dagen in principe onbespreekbaar is. Na de wedstrijd tegen Rangers FC is het goed mogelijk dat beide spelers naar elders vertrekt, waarbij de kans groot is dat Vertessen naar de Bundesliga vertrekt. Burnley is nog steeds concreet in de markt voor Johan Bakayoko en bracht een tweede bod uit, dat inmiddels door PSV resoluut is afgewezen. De aanvaller vindt het zelf eervol dat manager Vincent Kompany hem zo graag wil hebben, maar richt zich nu volledig op PSV.

Dan verdediger Ramalho, die inmiddels ook wel links en rechts heeft meegekregen dat zijn rol wellicht een stuk beperkter zal gaan worden dit seizoen. De Braziliaan maakt bepaald geen beste fase door en krijgt forse kritieken te verwerken. Het is momenteel kommer en kwel hoe de Braziliaan zich door de wedstrijd heen weet te worstelen. Mocht PSV de komende dagen alsnog besluiten een gedegen verdediger van naam aan te trekken, kan een last-minute vertrek naar een Spaanse middenmoter of Turkse topclub zomaar het gevolg zijn.


Vorig artikelHet transferspel rond Johan Bakayoko is nog maar net begonnen, PSV denkt pas na over transfer bij biedingen boven 35 miljoen euro
Volgend artikelObispo terug in training, Ramalho sluit weer aan maar Boscagli ontbreekt op trainingsveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in