Home Nieuws PSV wacht in Tel Aviv zware avond om Europees seizoen te verlengen,...

PSV wacht in Tel Aviv zware avond om Europees seizoen te verlengen, uitschakeling laat positie Schmidt wankelen

619
0

Vanavond staat er in Tel Aviv weliswaar ‘slechts’ een Conference League wedstrijd te wachten voor PSV maar er staat tegelijk veel op het spel voor de club. Uitschakeling zou een groot fiasco betekenen.

Ook financieel staat er voor PSV veel op het spel. Er kan immers exclusief stadionrecettes uit Europese thuiswedstrijden, nog bijna 9 miljoen euro aan prijzengeld geïncasseerd worden door de club. PSV wacht dus een belangrijke wedstrijd, zoveel is zeker. Tegen de huidige nummer drie van Israël verdedigt de ploeg van Roger Schmidt de 1-0 zege van vorige week.

Mocht PSV het tweeluik tegen de matige ploeg uit Tel Aviv niet overleven, zal er veel onrust ontstaan over de positie van Roger Schmidt. Voor zover de positie van Schmidt nog niet wankelt, zou er een niet te stoppen mechanisme kunnen ontstaan rond de Duitse trainer. Het spel van de ploeg van Roger Schmidt is vaak niet om over naar huis te schrijven, los van het feit dat het wisselbeleid al weken zo niet maanden achtereen vele vraagtekens weet op te roepen. PSV lijdt in dat geval enorm veel gezichtsverlies maar ook aanzien op de Europese velden als de Europese laagvlieger Maccabi Tel Aviv niet wordt verslagen.

De verwachtingen zijn weliswaar positief te noemen want er is wel degelijk sprake van een groot verschil in kwaliteit tussen beide ploegen. De kansen op uitschakeling voor PSV in Tel Aviv zijn statistisch bezien erg klein te noemen. In de gehele clubhistorie wist Maccabi Tel Aviv één keer door te gaan in Europa nadat het in de heenwedstrijd had verloren.

De historie van PSV tegen ploegen uit Israël is minimaal te noemen. PSV speelde in Europees verband twee keer eerder in Israël en wist beide ontmoetingen te winnen. In de voorronde van de Europa League in het seizoen 2009/2010 werd Bnei Yehuda met 0-1 verslagen. In het seizoen 2011/2012 werd Hapoel Tel Aviv in de groepsfase van de Europa League met dezelfde cijfers verslagen.

Vanavond keren Ibrahim Sangaré, Olivier Boscagli en Carlos Vinícius weer terug van schorsingen. Zij waren voor de heenwedstrijd allen geschorst. Sangaré was geschorst vanwege zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad, terwijl Boscagli en Vinícius beiden in dat duel hun derde gele kaart van de groepsfase kregen. PSV en Maccabi Tel Aviv trappen om 18.45u af in het Bloomfield Stadium.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here