Home Nieuws PSV wacht heet avondje Tilburg maar drie punten zijn noodzakelijk als even...

PSV wacht heet avondje Tilburg maar drie punten zijn noodzakelijk als even realistisch

310
0

PSV speelt zaterdagavond tegen Willem II zonder Noni Madueke.

De aanvaller heeft last van een lichte spierblessure. Daarentegen is de verwachting dat trainer Roger Schmidt Mario Götze en Ibrahim Sangaré wel weer tot zijn beschikking heeft. “Ze trainen mee. Het hangt er vanaf hoe ze zichzelf voelen en of ze zonder klachten zijn of ze mee kunnen doen,” zei de Duitse oefenmeester vrijdag op de persconferentie.

Schmidt is onder de indruk van Willem II, een tegenstander die tot op het bot gemotiveerd zal zijn om PSV te verslaan. “Ze zijn tactisch betrouwbaar en ze opereren als geheel. Daarnaast is Willem II voor het doel erg efficiënt.”
De Tilburgers zijn het seizoen goed begonnen. Ze staan op een derde plek met dertien punten uit zes duels. Trainer Fred Grim laat zijn team daarnaast sprankelend voetbal spelen zoals hij vorig seizoen ook deed bij RKC Waalwijk. Willem II speelde zich vorig jaar maar net veilig in de play-offs.

Schmidt hoopt dat Ibrahim Sangaré weer kan spelen. “Een speler als hem hebben we nodig in de selectie. Op het middenveld is hij voor ons een man die duels wint en daarmee levert hij een belangrijke bijdrage.”
Alleen Richard Ledezma is naast Madueke niet inzetbaar nu ook Maximiliano Romero sinds deze week weer bij de selectie zit. De verwachting is dat Madueke voor de interlandperiode van volgende week weer kan spelen.

Kortom, PSV wacht een heet avondje Tilburg. Echter behoeft een fit, krachtig en energiek PSV met Mario Götze en Ibrahim Sangare in de gelederen, geen twijfels te hebben over een bezoek aan Tilburg voor een confrontatie met het plaatselijke Willem II. De krachtsverschillen tussen beide selecties zijn normaal gesproken niet overbrugbaar voor Willem II.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here