Home Nieuws PSV wacht gecompliceerde terugreis

PSV wacht gecompliceerde terugreis

1338
0

PSV maakt zich zorgen over de terugreis die voor zondag op de agenda staat.

De club heeft bij Qatar Airways ‘bezorgd geïnformeerd’ naar de terugreis vanuit het trainingskamp in Doha, Qatar, meldt De Telegraaf.


Het is een gecompliceerde situatie en dat heeft te maken met de onrust in Irak en Iran, die twee Amerikaanse luchtmachtbases gebombardeerd hebben. PSV vliegt met Qatar Airways en moet zondag over het probleem gebied terugvliegen naar Nederland.

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben besloten om niet door het luchtruim van Iran en Irak te vliegen, maar Qatar Airways heeft geen uitwijkmogelijkheid. De oliestaat is op haar beurt weer in conflict met de Arabische buurlanden en daardoor is het luchtruim van Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië gesloten voor Qatar Airways.

Toon Gerbrands heeft namens PSV de situatie goed in kaart gebracht en staat in nauw overleg met de autoriteiten. De directeur nam voor het trainingskamp in Doha al contact op met het Ministerie van Buitenlandse zaken. PSV en consorten kregen toen te horen dat er geen verhoogd risico was. “Deze reisadviezen volgen we blind”, zegt Gerbrands.

“Het is een situatie die we nauwlettend volgen. We hebben contact opgenomen met Qatar Airways over hoe zij hiermee omgaan. Zij hebben aangegeven dat Qatar Airways hierover later met een statement zal komen. Dat wil ik eerst afwachten. En dan gaan we nadenken over hoe wij als PSV met de situatie omgaan en wat wijsheid is. Gelukkig hebben we nog een paar dagen, voordat de selectie terug moet reizen.”


Facebook Comments