Home Nieuws PSV wacht cruciale wedstrijd en speelt duel om enkele miljoenen euro’s

PSV wacht cruciale wedstrijd en speelt duel om enkele miljoenen euro’s

315
0

PSV staat donderdagavond voor een cruciaal duel in de Europa League.

De ploeg van Roger Schmidt gaat op bezoek bij Real Sociedad in het Baskische San Sebastian. Voor PSV volstaat een gelijkspel om de plek twee in de groep veilig te stellen. Naast kwalificatie voor de Europa League tussenronde in februari staat er ook een miljoenenbedrag het spel. PSV kan namelijk een geldbedrag van 1,18 miljoen verdienen. Mocht PSV de wedstrijd winnen in San Sebastian strijkt het een premie op van 630.000 euro en de tweede plaats in de groep is nog goed voor 550.000 euro.

Na de winterstop wacht afhankelijk van de uitslag in San Sebastian, opnieuw Europees voetbal met daaraan gekoppeld nieuwe inkomsten. Dan de fitheid van de selectie. Het goede nieuws is dat PSV weer kan beschikken over de Duitsers Phillip Max en Mario Götze. Noni Maduke en Cody Gakpo waren in het competitieduel tegen FC Utrecht weer deels van de partij. Wellicht staan de ze nu in de basis. Richard Ledezma kan ook weer minuten maken. Davy Pröpper is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure.

Schmidt: “We zullen er alles aan doen om door te gaan in dit toernooi. We weten dat Real Sociedad een team heeft met veel individuele kwaliteiten. Het is een club waar veel spelers lang blijven hangen. Dat zegt wat over de spirit en identiteit van de club. Ze werken hard en zullen strijden om drie punten te pakken.

Verdediger André Ramalho verwacht een pittige wedstrijd. “Ons doel voor morgen is winnen. Wij willen overwinteren in de Europa League. We spelen de laatste tijd erg goed. We hebben hiervoor een periode gehad dat het minder ging. We waren verdedigend niet sterk genoeg en schieten te weinig ballen in het net. Het is in zo’n situatie belangrijk dat je er als team van leert, en dat hebben wij gedaan. We spelen nu contanter en creëren meer kansen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here