Home Nieuws PSV wacht AS Monaco en Ajax: ‘Het verwachtingspatroon rond PSV is wat...

PSV wacht AS Monaco en Ajax: ‘Het verwachtingspatroon rond PSV is wat afgezwakt’

1202
0

PSV wacht een niet groot blok wedstrijden die erg belangrijk zijn maar wel een tweetal wedstrijden die toch de komende maanden bepalend kunnen gaan maken hoe de vlag erbij gaat hangen.

PSV speelt volgende week donderdag tegen AS Monaco. De thuiswedstrijd dient gewonnen te worden omdat er eerder al met 2-2 gelijkgespeeld werd tegen Real Sociedad. De punten in Graz zijn daarom mooi meegenomen maar er moet nu eenmaal thuis gewonnen worden in het Europa League toernooi.

PSV begon in ieder geval voortvarend aan het nieuwe seizoen. Het niveau was dusdanig goed en hoog dat er veel enthousiasme ontstond onder fans en media. De verwachtingen rond PSV waren hooggespannen. Dat gold ook voor Rik Elfrink, maar de PSV Watcher van het Eindhovens Dagblad heeft zijn mening wat bijgesteld.

De ED journalist ziet dat het allemaal net wat minder is geworden in Eindhoven. ‘Voor PSV zijn de resterende dagen in oktober ontzettend belangrijk’, stelt Rik Elfrink. Na het duel met PEC Zwolle wacht AS Monaco in de Europa League en de nationale topper tegen Ajax. Volgens Elfrink heeft PSV nog volop kans op succes.

“Voor PSV viel de uiteindelijke schade na twee dreunen in het tweede wedstrijdblok van het seizoen mee”, schrijft Elfrink in het Algemeen Dagblad. “Bij PSV moest het al een paar keer uit de tenen komen in ‘kleinere’ wedstrijden en de ploeg van trainer Roger Schmidt zakte tegen Feyenoord zelfs regelrecht door de hoeven.”

Elfrink vervolgt: “Vermoeidheid in combinatie met een druk programma klonken toen als excuus, maar tegelijkertijd stagneerde bij PSV ook de ontwikkeling in het voetbal. Na een zomer vol zwaluwen is het verwachtingspatroon rond de club inmiddels wat afgezwakt, hoewel PSV zowel in Europa als in de eredivisie nog kansrijk is.”

“Voor PSV is het belangrijk om de effectiviteit van het begin van dit seizoen terug te vinden. Enerzijds om de kansen te benutten tegen ploegen die ruimte weggeven en anderzijds om stugge ploegen te verschalken”, besluit de journalist over de komende weken van de club.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here