Home Nieuws PSV waakt voor technisch vaardige Spaanse tegenstander: ‘Het wordt echt niet makkelijk’

PSV waakt voor technisch vaardige Spaanse tegenstander: ‘Het wordt echt niet makkelijk’

484
0

PSV wacht donderdagavond een zware wedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad.

De Spaanse tegenstander geldt in Spanje als technisch vaardige ploeg die zo nu en dan bovenin La Liga meedraaien en ook geregeld de kwart- of halve finale van de Spaanse beker behalen. Schmidt weet dat Real Sociedad geen Champions League tegenstander is maar waakt desalniettemin voor onderschatting.


“Sociedad is een sterke ploeg met veel kwaliteiten en verschillende wapens”, vertelt Schmidt op de persconferentie voorafgaand aan het duel. “Tactisch zijn ze bijzonder goed. Ze hebben een aanvallende speelstijl, maar ook een goed georganiseerde verdediging. Ze krijgen niet veel goals tegen. Sociedad heeft daarnaast veel individuele kwaliteit. We worden meteen uitgedaagd.”

Naast Real Sociedad treft PSV AS Monaco en Sturm Graz in Groep B van de Europa League. Schmidt vindt groep B geen eenvoudige groep. “Monaco en Sociedad zijn twee topteams. Het wordt echt niet makkelijk om de knock-outfase te behalen.”

Zondag speelt PSV opnieuw een belangrijke wedstrijd maar allereerst moeten er drie punten worden behaald in Eindhoven. Pas dan kijkt Schmidt naar de topper tegen Feyenoord. “Het eerstvolgende duel is altijd het belangrijkste. We focussen ons nu op het duel met Sociedad. Dat we twee belangrijke wedstrijden spelen in een paar dagen tijd is geen probleem. Dat willen we juist”, aldus Roger Schmidt.

Tegenstanders Real Sociedad verkende woensdagmiddag en woensdagavond alvast het Philips Stadion en fotografeerde diverse spelers in de gangen van het Philips Stadion voor de eigen sociale media kanalen.